07 / 05 / 2024

Dolar füze gibi geliyor! Doların yıl sonunda ne kadar olacağı açıklandı!

Dolar füze gibi geliyor! Doların yıl sonunda ne kadar olacağı açıklandı!

Dolar/TL kuru seçim sonrasında, diğer seçim sonrası gibi olmasa da yükselmeye devam ediyor. Peki dolar ne kadar olacak? Dolar yıl sonunda ne olur? 



Yerel seçimlerin ardından gözler döviz kurlarına çevrildi. Seçim sonuçları sürprizlere neden olurken, dolar kurunda yükseliş hız kAzandı. Duvar Gazetesi Köşe yazarı  Süleyman Karan, doların füze gibi uçtuğuna dair köşe yazısında yer verdi. Dolar kuru artış göstermese de yıl sonuna kadar 38-40 TL aralığını bulacak gibi.

Dolar füze gibi geliyor! Doların yıl sonunda ne kadar olacağı açıklandı!

SENE SSONUNDA DOLAR 38-40 TL OLACAK!

Dolar/TL kuru haftanın ilk işlem gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar doların ne kadar olacağını araştırırken açıklama geldi. Sene sonunda doların 38-40 TL aralığını bulması bekleniyor.

KREDİ KARTIYAL YAPILAN ÖDEMELER ARTTI

Bankalararası Kart Merkezinin (BKM) verilerine göre, 2023 yılı bir önceki yılla kıyaslandığında kredi kartı sayısında yüzde 18’lik, banka kartı sayısında yüzde 12’lik, ön ödemeli kart sayısında ise yüzde 26’lık artış yaşandı.

2023 yılı itibarıyla, Türkiye’de kredi kartı sayısı 117.7 milyon, banka kartı sayısı 189.5 milyon ve ön ödemeli kart sayısı 90 milyon oldu. Toplam kart sayısı ise 397 milyon adedi aşarak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artış gösterdi.

Dolar füze gibi geliyor! Doların yıl sonunda ne kadar olacağı açıklandı!

Kredi kartıyla yapılan ödemelerde önceki yıla göre büyüme oranı yüzde 127, banka kartıyla yapılan ödemelerde yüzde 103 olurken ön ödemeli kartlarla yapılan ödemelerde ise bu oran yüzde 115 seviyesinde kayıtlara geçti. Kartlı ödemelerin 6 trilyon 699 milyar TL’si kredi kartlarıyla yapılırken 1 trilyon 399 milyar TL’sinde banka kartları, 142.6 milyar lirasında ise ön ödemeli kartlar kullanıldı.

Kredi kartlarıyla yapılan ödemelerdeki artışın bir sebebi enflasyon, ancak bir diğer önemli sebep de orta ve dar gelir grubunun ayın ortasına gelmeden parasız kalması.

BUGÜN DOLAR NE KADAR? 1 NİSAN 2024 DOLAR KAÇ LİRA? SON DAKİKA DOLAR/TL KURU 

1 Nisan 2024 dolar/TL kuru milyonlarca kişi tarafından takip ediliyor. Dolar/TL kuru alış fiyatı 32,25 TL, satış fiyatı 32,225 liradan satışa sunuluyor. 

Elinde altını, doları, hissesi olanlar dikkat! Tek tek rakamlar açıklandı: Şimdi bakın!

Dolar kuru yılbaşından bu yana yüzde 9.67 arttı!

 


Geri Dön