Ekonomi

Dolar geldiği yeri unutmaz diyerek korkunç rakamı açıkladı: Piyasada 16 lira değil bakın kaç lira?

Dolar piyasada 16 lirayı zorluyor ekonomistler ise resmi verilerin dışında piyasada gelişen son dolar hareketliliğini "şaşırtan açıklamalarla" yorumluyor. Herkes bunu konuşuyor. Piyasada satılan dolarla açıklanan dolar fiyatları arasında kaç lira fark var! İşte detaylar..Güne 15,94 TL’den güne başlayan dolar, öğlen saatlerinde 15,95 sınırını aştı ve gün sonunda biraz gerileyerek haftayı 15,90 TL’den kapattı

Döviz kurlarındaki yükseliş bu hafta da devam etti. Güne 15,94 TL’den güne başlayan dolar, öğlen saatlerinde 15,95 sınırını aştı ve gün sonunda biraz gerileyerek haftayı 15,90 TL’den kapattı. Euro ise haftayı 16,79 TL seviyesinden tamamladı.

Türk lirası, ay başından bu yana dolar karşısında değer kaybediyor. Dolar, iki hafta önceye kadar, yaklaşık iki ay boyunca 14,5-15,00 arasında yatay bir seyir izlemişti. Dolar kuru, bu sabah itibarıyla 15,95 TL’den piyasada el değiştiriyordu. Öğlen saatlerine kadar yükselişini sürdürerek 15,98 TL seviyesine kadar çıkan dolar, resmi işlem saatinin sonunda 15,90 TL’ye geriledi.

Dolar haftaya 15,63 TL, euro da 16,33 TL seviyesinden başlamıştı.

"İŞ İNSANLARI DOLAR BLMAK İÇİN YARIŞIYOR"

Piyasa uzamnları ve ekonomistler ise doların resmi fiyatıyla piyasada alınıp satılan dolar arasında ciddi uçurum olduğunu söyledi.  Ekonomist Şeref Oğuz, doların 22 liraya kadar piyasada alıcı bulduğunu açıkladı. Faiz artırımı yapmamakta ısrar eden hükümetin sürekli para basmak suretiyle piyasayı boğduğunu söyleyen Oğuz, doların artık fren tutmadığını söyledi. Doların piyasada 22 liranın da üzerine çıkacağını söyleyen Şeref Oğuz, ekonomide panik havası olduğunu ve iş çevresinin dolar bulmak için yarıştığını bununda fiyatı daha yukarıya çıkardığını belirtti.

 

"KKM YERİNE YENİ ENSTRÜMANLAR DENENECEK AMA.."

Ekonomist Şeref Oğuz, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın dizginlerini koparan doları tutabilmek için Kur Korumalı Mevduat (KKM) yerine ÜFE ve TÜFE'ye endeksli yeni enstürmanların deneyeceğini ama bunların da işe yaramayacağını belirtti.

Şeref Oğuz, "Doların freni patladı ne tutulamıyor ekonomi yönetiminin tek kurtuluşu faiz arttırmaktır" açıklamasında bulundu.

 

 

Bitcoin'de dev çöküşün artçıları şok dalgası yaratabilir mi? Paralarını çeken kaçıyor

Çiğ süt fiyatlarına yapılan zam geri mi çekildi? Çiftçilere kötü haber sonrası tepki oluştu

Çiftçiye buğday alım fiyatı sürprizi! 3 kat artış yaşandı

Çeyrek altın fiyatları dolara inat yükseldi! Altında yeni rokorun kırılacağı tarihi uzmanlar açıkladı

Gübre fiyatlarında akıl almaz artış! Çiftçiye söylenen fiyat şaşkınlık yarattı

Türkiye'de bu alanlara yatırım yapan köşeyi hızla dönecek! Doları altını borsayı bir kenara bırakın

Emekli ve memur maaşlarına zam haberi beklenirken Erdoğan o ismi görevden aldı! Resmen açıklandı

Ford marka araçların satışı ve üretimi yasaklandı! Volkswagen son dakikada kurtuldu