16 / 07 / 2024

Dolar içim 38 TL flaş gelişmesi. Acil gelip bakın

 Dolar içim 38 TL flaş gelişmesi. Acil gelip bakın

Dolar fiyatlarının hangi yöne gideceği vatandaşlar tarafından merak edilmeye devam ediyor. Dolar hakkında gelen 38 TL açıklaması da bir hayli dikkat çekti.


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Dolar fiyatlarının gideceği yön, vatandaşların da hayatını etkileyecek. Asgari ücrete zam yapılmaması ve zamların hızla devam etmesi nedeniyle vatandaşların alım gücü de giderek düşüyor. 
Şu anda vatandaşların en fazla merak ettiği konuların başında ise dolar fiyatları geliyor... Dolar hakkında gelen flaş 38 TL açıklaması da bir hayli dikkat çekmeyi başardı.
Dünyaca ünlü bankaların ve yatırım şirketlerinin dolar tahminleri de gündeme oturdu. 

MERKEZ BANKASI UZUN ZAMANDIR SABİT TUTUYOR

Yüksek faiz oranları sayesinde yabancı yatırımcılar, faiz gelirlerinden yararlanmak amacıyla Türk piyasalarına yoğun ilgi gösterdi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini mart ayında yüzde 50'ye yükseltti ve nisan, mayıs ve haziran aylarında faiz oranını sabit tuttu.

DOLAR HAKKINDA FLAŞ 38 TL GELİŞMESİ

Uluslararası yatırım kuruluşları, Türkiye'nin faiz politikası ve dolar/TL kuru hakkındaki beklentilerini açıkladı:

HSBC: Ünlü uluslararası banka, TCMB'nin bu yıl faiz indirimi yapmasını beklemiyor ve 2024 yıl sonu dolar kuru tahminini 36 TL olarak açıkladı.
Morgan Stanley: ABD merkezli yatırım bankası, dolar/TL kurunun 2025 yılının ortasında 39 TL seviyesine ulaşacağını öngördü.
Bank of America: Banka, dolar kurunun 2024 yıl sonunda 38 TL'ye ulaşacağını savundu.
Foreks Anketi: Anket sonuçlarına katılan ekonomistlerin beklentisi, dolar kurunun en yüksek 38 TL seviyesini göreceği yönünde.

DİKKATLE İZLEMELERİ GEREK

Yabancı yatırımcıların Türkiye piyasalarına olan ilgisi devam ederken, dolar/TL kurundaki hareketlilik ve Merkez Bankası'nın faiz politikaları yakından takip ediliyor. Uzmanlar, yıl sonuna kadar kurda dalgalanmalar yaşanabileceğini belirtiyor ve yatırımcıların piyasa gelişmelerini dikkatle izlemelerini tavsiye ediyor.

ALTIN, DOLAR VE EURO ARASINDA NASIL BİR İLİŞKİ VAR?

Altın bir yatırım aracı olarak enflasyona, para biriminin değer kaybetmesine, piyasa çalkantılarına ve küresel krizlere karşı koruma sağlayacağı inancıyla yüzyıllar boyunca yoğun ilgi görmüştür. Bu ilginin bir sonucu olarak ise küresel stres dönemlerinde uzun yıllar boyunca değerini korumayı başarmıştır.

Bildiğimiz en eski değişim araçlarından biri olarak da görülen altın, çok uzun yıllar boyunca bir para birimi rolünü de üstlenmiştir.

Ancak altının avantajlarının yanında sabit getiri sunmaması gibi bazı dezavantajları, bu değerli metalin dönem dönem dolar ya da euroya tercih edilmesine sebep olmuştur. 

Özellikle altın standardının çöküşünden sonra ABD doları, altın ve uluslararası ticaret için fiili referans fiyatlandırma mekanizması haline gelmiştir.

Ancak rezerv para birimi niteliği kazanan dolara rağmen altın ve para birimleri arasındaki ilişki önemini hiçbir zaman kaybetmemiştir. 
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön