Kent Haberleri

Dolar için flaş açıklama. 14 Mayıs'tan sonra dolar bu kadar olacak

Dolara yatırım yapan vatandaşlar seçimden sonra doların hangi yöne doğru gideceğini merak ediyor. Dev yatırım bankası tarafından 14 Mayıs'tan sonra doların geleceği durum hakkında açıklama yapıldı. Dolar fiyatları hakkında flaş bir gelişme yaşandı

Doları olan vatandaşlar ya da dolar almanın hesabını yapan vatandaşlar dolar fiyatlarının 15 Mayıs'tan sonra hangi yöne doğru gideceğini merak ediyor. Dolar fiyatları hakkında flaş bir gelişme yaşandı. Dev yatırım bankası, dolar fiyatları hakkında önemli tahminlerini sıraladı. 

 

Morgan Stanley yaptığı açıklamasında dolarda seçim öncesinde keskin bir durum beklemediğini belirtti. Ancak kısa vadede risklerin yukarı yönlü olabileceğinin de altını çizdi.Bloomberg’in aktarmış olduğu habere 14 Mayıs’taki seçimi kim kazanırsa kazansın dolar ilk aşamada yükselecek.

CUMHUR İTTİFAKI KAZANIRSA

Eğer seçimi Cumhur İttifakı kazanırsa raporda şu senaryo yer aldı:

“Rusya ve Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (GCC) gibi bölgesel ortaklardan gelen koşullu para akışları, düzenleyici adımlar ve aktif rezerv yönetimi ile döviz kurundaki düzeltme ilk aşamada sınırlansa da artan dengesizlikler göz önüne alındığında dolar/TL’de yılın son çeyreğinde keskin bir düzeltme bekliyoruz.

Bu, politika faizinde kısmi bir tersine dönüşü tetikleyebilir, ancak muhtemelen enflasyonda yukarı yönlü bir hareketle ve yeni bir makro politika çerçevesi getirilene kadar 2024’te gerçekleşecek bir resesyonla sonuçlanacaktır”

MİLLET İTTİFAKI KAZANIRSA

Millet İttifakı kazanırsa, “politika faizini ilk aşamada yüzde 30-35’e yükseltmenin ve yükselişin devam edeceği sinyalini vermenin kredibilite oluşumu açısından mantıklı göründüğü” ifade edilen raporda şunlar kaydedildi:

Reel döviz kurunun başlangıç seviyesi ve ödemeler dengesi kaynaklı baskılar muhalefetin zaferi senaryosunda da dolar/TL’de ilk aşamada bir yükseliş olabileceğine işaret ediyor.

2024 itibarıyla anlamlı bir dezenflasyon süreci ile üç çeyreklik daralmanın ardından 2024 ikinci yarısından sonra hızlı bir toparlanma öngörüyoruz.

Tahvil getirileri daha cazip hale gelene kadar yabancı portföy akımlarının yoğun bir şekilde dönmesi çok muhtemel görünmüyor”