Ekonomi

Dolar için geri sayım başladı! Üç, iki, bir ve motor!

Dolar için kritik bir açıklama yapıldı. Dolarda geri sayım başladı! O gün geldiğinde yer yerinden oynayacak! Hemen bakın! İşte detaylar… Türkiye'de dolar bir ödeme aracından çıkıp, yatırım aracına dönüştü

Haftanın ilk günü kazançla açan Amerikan Doları'nda yaşanan son dakika gelişmeleri en büyük merak konularından biri olmayı başardı. 

Türkiye'de dolar bir ödeme aracından çıkıp, yatırım aracına dönüştü. Bununla beraber yatırımcılar, dolar yaşanan bütün olayları yakından izlemeye başladı. Analistler ise peş peşe tahmini rakamlar verdi. 

Geçtiğimiz günlerde doların bir hafta sonra 25 lira olacağı öne sürüldü. O isim ise kötü haber geldi. Dolar için geri sayım başladı. İşte detaylar...

DOLAR 18,60 TL'Yİ GEÇMEZSE...

Ünlü ekonomist Şenol Babuşçu, dolarlarını KKM'ye yatıranlar için flaş bir açıklama yaptı. Senenin ortasında 18 8 lira seviyesini test ederken, ünlü ekonomist Şenol Babaşçu, dolarlarını KKM'ye yatırım yapan kişilere kritik bir haber verdi.

Sosyal paylaşım platformu Twitter üzerinden bilgileri aktaran Babuşçu, KKM hesaplarının son üç aylık kârının sadece yüzde 4.25 olduğunu iletti.

Prof. Dr. Şenol Babuşçu, "25 Temmuz'dan itibaren KKMH'lar 17.84 TL ve üzerindeki dolar kurundan açıldığı için dolar kuru 25 Ekim tarihinden itibaren 18.60 TL üzerine çıkmadığı taktirde kur farkı alamayacaklar. Sadece yıllık yüzde 17 faiz üzerinden üç aylık yüzde 4.25 faiz getirisi elde edecekler" ifadelerini kullandı.

Babuşçu, döviz kurunu sabit tutmanın Kur Korumalı Mevduat Hesapları hesapları için bir kayıp olduğunu dile getirdi.

1 DOLAR KAÇ TL?

Dolar/TL, son işlem günündeki hareketliliği ile bugüne de yatay seyirle başlamasından sonra 18,58 seviyelerinde işlem görüyor Piyasaların açık olduğu haftanın ilk gününde yani 25 Ekim Salı günü, dolar/TL, bugüne yatay başlamasından sonra saat 11.00 itibarıyla 18,6100 ile önceki kapanış seviyesinin hemen üzerinden işlem görüyor. Aynı anlarda euro/TL yüzde 0,1 azalışla 18,3560'tan, sterlin/TL yüzde 0,1 yükselişle 21,0250'den satılıyor.

Dolar endeksi, bugün dünkü kapanışa göre yüzde 0,2'lik artışla 112,1'den işlem görüyor. Euro/dolar paritesi ise yüzde 0,2'lik düşüşle 0,9860 seviyesinde bulunuyor.

1 EURO KAÇ TL?

Euro, önceki kapanışını euro/TL haftanın ilk gününde işlem gününde kapanış seviyesinin yüzde euro/TL yatay bir seyirle 18,5880’tan işlem gördü. Dolar da bu noktada güne yükseliş ile başlamasının ardından 18,30 seviyelerinde işlem görüyor.

1 Ocak 2023 Asgari ücrette son dakika! Flaş rakam verildi!
1 Ocak 2023 emekli maaşı! Bu gerçek olursa emekli bayram eder!
22 banka peş peşe açıkladı! Görünce şok olacaksınız! İş Bankası, Akbank, Garanti, ING, Yapı Kredi...