Ekonomi

Dolar için tarih ve saat verildi! Analistler bu habere bakmadan bu gece sakın uyumayın dedi

Dolar fiyatlarındaki ani yükseliş herkesi yeniden dolara doğru çevirdi. Şu anda tüm yatırımcılar doların nasıl bir seyir alacağını merak etmeye başladı. İşte dolar için verilen o kritik tarih ve saat... Dolardaki yükselmenin ardından yatırımcılar bir anda dolardaki gelişmeleri takip etmeye başladı

Dolar fiyatlarında bugün ani bir yükselme meydana geldi. Dolardaki yükselmenin ardından yatırımcılar bir anda dolardaki gelişmeleri takip etmeye başladı. Analistler ise dolarda dananın kuyruğunun kopacağı tarih hakkında çok önemli değerlendirmelerde bulundu. 

TARİH VE SAAT VERİLDİ 

ABD Merkez Bankası (Fed) haziran ayı toplantısı 20-21 Eylül'de yapılacak. Faiz kararının 21 Eylül saat 21.00'de açıklanması bekleniyor. Olası bir faiz yükseltme durumunun da doların artmasına işaret ettiği ifade ediliyor. Yani dolar erkenden 18.40 seviyelerine gelirse kimsenin şaşırmaması gerektiği ifade edildi. 
 

TEMMUZ'DA FAİZ ARTIŞI NE OLDU?

Temmuz ayında Fed, politika faizini 75 baz puan artırdı. Bu karar ile beraber FED faizleri 2,25 – 2,50 aralığına yükseltti.

Powell, Kansas City Fed'in ev sahipliğinde düzenlenen Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda para politikası ve fiyat istikrarına ilişkin konuştu.
 

Bu yılki teması "Ekonomi ve Politika Üzerindeki Kısıtlamaların Yeniden Değerlendirilmesi" olan sempozyumdaki konuşmasında Powell, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) odak noktasının enflasyonu yüzde 2 hedefine geri getirmek olduğunu söyledi.
 
Powell, fiyat istikrarının Fed'in sorumluluğunda olduğunu vurgulayarak, bunun ekonominin temelini oluşturduğunu aktardı ve "Fiyat istikrarı olmadan ekonomi kimsenin işine yaramaz" dedi. 

Yok böyle şartlar! Maaşları 30-50 bin TL arasında değişiyor!

Volkswagen Eylül fiyatlarını açıkladı! İşte, Volkswagen Tiguan’ın 7 Eylül 2022 fiyat listesi…

Excalibur laptoplar öğrencilerin imdadına yetişiyor! Hem ders hem oyun