Altın & Dolar

Dolar kaç TL? 1 dolar ne kadar? 19 Temmuz 2023

Dün rekor kıran doların bugüne nasıl başladığı merak ediliyor. Peki, 1 dolar ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...93 TL'den işlem görüyorken gün içinde rekor seviyelerde gezdi

Dolar, dün 26.93 TL'den işlem görüyorken gün içinde rekor seviyelerde gezdi. Yatırımcılar ve vatandaşlar dolar kurunda yaşanan son dakika gelişmeleri sorguluyor. 

Dolar/TL kuru dün yüzde 2 artışla 27,23 seviyesini aşarak yeni rekor seviyesini gördü. Önceki işlem gününde 26,9183 seviyesinden kapanan Dolar/TL'nin negatif ayrıştığı gözlemlenirken, günlük kazanç %0.09 olarak gerçekleşti. Peki, dolar bugüne nasıl başladı, 1 dolar ne kadar, kaç TL oldu? İşte detaylar...

DOLAR NE KADAR?

Dolar/TL kuru dün yüzde 2 artışla 27,23 seviyesini aşarak yeni rekor seviyesini gördü. 1 Dolar bugün ise satış olarak ise 27.03 TL dolaylarında işlem görüyor.

GÖZLER MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARINDA!

Dün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, G20 toplantılarına katılmak üzere gittiği Hindistan'da ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ile görüştü. ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, görüşmeye dair bir açıklama yapıldı.

Açıklamada Yellen'ın, Bakan Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ile Türkiye'nin ekonomik görünümü ve politika yönünü görüştüğü kaydetti.

Bu hafta özelinde perşembe günü belli olacak olan TCMB faiz kararı takip ediliyor olacak.

Peki, dolar neden yükseliyor? İşte detaylar..

DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR?

Döviz kurlarında seçimin ardından hızlanan artış bugün de devam ediyor. Faiz kararı ve Körfez'e varlık satışları öncesinde dolarda 27 TL, Euro ise 30 lira seviyesini aştı.

Bu durumda dolar kurunda seçimin ilk turu sonrasındaki yaklaşık 2 aylık süredeki artış oranı yüzde 40’u buldu.

Sözcü'de yer alan detaylara göre, Eski TCMB Baş Ekonomisti Hakan Kara, turizm kaynaklı döviz girişlerinin güçlü olduğu bir dönemde döviz kurunun hâlâ yükselmeye devam etmesinin temel nedenin TCMB'nin net döviz işlemlerinin alım yönünde olması oluğunu söyledi.

Prof. Dr. Kara, TCMB’nin ihracatçılardan gelen dövizin önemli bölümünü almayı sürdürdüğünü, dolayısıyla TCMB’nin nette piyasaya alım yönlü müdahale ettiğini, son bir ay içinde net rezerv pozisyonunun 20 milyar dolara yakın iyileştiğini belirtti.

7.500, 7.750, 8.000, 8.250, 8.500 TL alan emeklilerin yeni ve zamlı maaşında son dakika! İşte sıra sıra zamlı maaşlar!

Sosyal destek ödemesine okkalı zam! Memur maaş oranı kadar arttı! İşte güncel ödeme rakamları...

Kripto para borsası Thodex'te mağdurların zararı toplam 258 milyon TL!