Ekonomi

Dolar kahini Selçuk Geçer uyardı ve "ağlarsınız" dedi!

Altın ve Para Piyasaları uzmanı Selçuk Geçer, ekonominin durumu ve doların gidişatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İzleyicilerinin kendisine yönelttiği sorulara da yanıt veren Geçer, "Uyarıyorum" ifadesi ile paylaştığı videoda çarpıcı yorumlarda bulundu

Deneyimli ekonomist Selçuk Geçer, kişisel YouTube hesabından yeni bir video yayınlayarak dolar kuru, altın, enflasyon, asgari ücrete yapılan ara zam gibi konuları değerlendirdi.

İzleyicilerinin kendisine yönelttiği sorulara da yanıt veren Geçer, "Uyarıyorum" ifadesi ile paylaştığı videoda çarpıcı yorumlarda bulundu. 

Selçuk Geçer'in yaptığı açıklamalardan öne çıkan kısımlar şöyle:

"DOLAR, EURO, STERLİN SEBEP DEĞİL, SONUÇ"

"Dolar, euro, sterlin bir sebep değil, sonuç. Doların yükselmesinin bire bir sebebi ülkenin ekonomisinin ve ekonomi politikalarının yanlış yönetilmesi. Hatta ekonomi politikalarının olmaması."

"DOLAR 20 OLSA NE OLUR 50 OLSA NE OLUR?"

"Dolar 20 olsa ne olur 50 olsa ne olur, eğer sen ithal etmiyorsan, buğdayını arpanı Rusya'dan almıyorsan, her şeyi kendi ülkende üretebiliyorsan, televizyonunu, telefonunu bile kendi ülkende üretip satabiliyorsan doların pahalı olması ya da ucuz olması gibi bir şey yok ki."
 

"DEĞERLİ BİR PARAN VARSA ÜLKENİ YABANCILARA TESLİM ETMİŞSİNDİR"

"Senin para biriminin değerli ya da değersiz olması gibi bir şey yok ki. Zaten çok değerli bir para birimin varsa sen ülkeni yabancılara teslim etmişsin, yabancıların pazarı haline gelmesine sebep olmuşsun bu coğrafyanın"

"EN BÜYÜK ZARARI TÜRKİYE GÖRÜR"

"Şimdilik kontrollü enflasyon işlerine geliyor. Enflasyon yüzde 9'ların üzerinde çift haneli gelirse ki gelme ihtimali yüksek bir anda 100 baz puanlık faiz artırımı yapılabilir. Bu da bizi 4,5-5 bandına götürür. Bize ne zararı olur ABD bu kadar faizi artırırsa? Piyasalar çalkalanır. Ama en büyük zararı gelişmekte olan ülkeler, başta da Türkiye görür. Çünkü Türkiye gelişmekte olan diğer ülkelerden ayrıştı. Faiz olarak, enflasyon, ödemelerdeki risk olarak, merkez bankası rezervi olarak, döviz açığı olarak her açıdan ayrıştı."

"YENİ ZAMLAR, YENİ FAKİRLEŞME, YENİ ENFLASYON"

"Kur korumalıda bütçe etkilerini görmeye başladık. 21 milyar liralık bütçe etkisi var şu anda kur korumalının. Dolar yükseldikçe bütçeye etkisi daha da artacak. Bu, yeni zamlar, yeni fakirleşme, yeni enflasyon anlamına geliyor. Çünkü yönetilen ve yönlendirilen fiyatlardaki artışı işaret ediyor."

İslam Memiş yatırımcıları uyardı, dolar için rakam verdi!

Tatil sonrası beklenen haber geldi! Altında rekor dalgalanma

Piyasa nefesini tuttu Merkez Bankası’nın faiz kararını bekliyor! İşte masadaki seçenekler!