Ekonomi

Dolar konumunu kaybedebilir! Son dakika açıklaması!

IMF Başkan Yardımcısı Gita Gopinath ABD dolarının hakim rezerv para konumunu kaybetme tehdidi olduğunu aktararak, doların küresel para birimi pozisyonundan düşmesinin muhtemel olduğunu dile getirdi...

IMF Başkan Yardımcısı Gita Gopinath, Rusya'ya uygulanan mali yaptırımların ABD dolarının baskın rezerv döviz pozisyonunu kademeli olarak yok etmekle tehdit ettiğini söyledi.

Financial Times ile yaptığı röportajda Gopinath, “Dolar bu ortamda önemli küresel para birimi olmaya devam ediyor, ancak bu pozisyonun düşmesi çok muhtemel. "Bazı ülkeler zaten farklı para birimleriyle ticaret için pazarlık yapıyor" dedi. Gopinath, küresel ticarette diğer para birimlerinin kullanılmasının Merkez Bankalarının rezervlerinde de çeşitlenmeye yol açacağını belirtti.

Bloomberghtcom'da yer alan habere göre; Gopinath ayrıca Ukrayna'daki savaşın Merkez Bankalarının kripto para ve dijital para birimleri gibi dijital finans kullanımını artıracağını belirtti.

DOLAR KURUNDA SON DURUM! 

Dolar/TL mart ayının son gününde 14,66 lira seviyelerinde işlem görürken Mart ayını yüzde 5'in üzerinde kapatmaya hazırlanıyor. Uzmanlar, Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelere yönelik iyimserliğin doları diğer para birimleri karşısında baskılamaya devam ettiğini ifade etti. Konu ile ilgili gelen haberlerin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağı söyleniyor.

Uzman isimden altın ve dolar için yaz uyarısı! Moraller bozulacak...

Dolar/TL bugün ne kadar oldu? İşte 30 Mart 2022 dolar kuru...

Dolar kuru geriledi! Dolarda son durum...