Kent Haberleri

Dolar küresel piyasalarda güç topluyor! Son dakika dolar gelişmesi

Beklentilerin üzerinde gelen ABD ÜFE verisi sonrası Fed’in şahin tonda 50 baz puanlık faiz artışı yapacağına dair sinyaller gelmeye başlaması ile dolar gelişmiş ülke para birimlerine karşı güç toplamaya başladı. Son dakika dolar gelişmesi... Bloomberg Dolar Endeksi yüzde 0,3 yükselişe geçerek, 1

ABD ÜFE verilerinden sonra şahin Fed açıklamaları ile dolar, gelişmiş ülke para birimlerine karşı bu yılki kaybını silme çalışmalarına başladı.

Bloomberg Dolar Endeksi yüzde 0,3 yükselişe geçerek, 1.247 puana yükseldi ve bu yıl bir ara yüzde 2,5’e kadar ulaşan kaybının büyük çoğunluğunu silmiş oldu.

FED TARAFINDAN ŞAHİN TONDA MESAJLAR GELİYOR!

Fed şahin duruşuyla birlikte artık Fed swapları bu yıl için herhangi bir faiz indirimine gitmeyeceğinin sinyallerini verdi.  İki hafta önce yüzde 4,9’luk zirve faiz beklentisini yansıtan Fed swapları zirve faizi temmuz ayında yüzde 5,2 olarak fiyatlandı.

Yüksek faiz beklentisi hisse senetlerini de olumsuz etkiledi. Perşembe günü yüzde 1’in üzerinde kayıplar yaşayan S&P 500 ve Nasdaq 100’de vadelilerde gerileme yaşandı. 

Önemli Asya Pasifik Borsalarının tamamı eksiye düştü. ABD 10 yıllık tahvil getirisi yüzde 3,8976 ile Kasım 2022 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

BİTCOİN GERİLEDİ!

Düşük risk iştahı kripto paraları da etkiledi. Bitcoin yüzde 3 düşüşle 23.780 dolardan işlem görüyor.

AMERİKA MERKEZ BANKASI FED'TEN ŞAHİN KARAR!

ABD’de üretici fiyatlarının ocak ayında aylık bazda Haziran 2022'den bu yana en yüksek hızda artması sonrası Fed’in şahin kanadından 50 baz puanlık faiz artış sinyalleri gelmeye başladı.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard ve Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester ekonomik koşulların gerektirmesi durumunda daha büyük faiz artışlarının da yaşanabileceğini vurguladı.

Aralık ayında 50 baz puan faiz artıran Fed son toplantısında artış hızını 25 baz puana düşürmüştü. Mester, 31 Ocak-1 Şubat tarihlerindeki Fed toplantısında da 50 baz puanlık faiz artışı için “ikna edici ekonomik nedenler” bulunduğunu söyledi.

Mester son gelen verilerin “Faizin yüzde 5 üzerine yükseltilip bir süre bu seviyelerde tutulması” görüşünü değiştirmediğini sözlerine ekledi.

Bullard ise Fed politika faizini yüzde 5,375 seviyesine olabildiğince çabuk çıkarmak istediğini, mart ayında da 50 baz puanlık artışı destekleme seçeneğini dışlamadığını aktardı. 

Bu yıl FOMC toplantılarına katılıp görüş bildiren Mester ve Bullard’ın oy hakkı bulunmamakta.

Dolar 36 TL mi olacak? İngiliz Yatırım Bankası'ndan öyle bir açıklama geldi ki... Görenlerin aklı başından gidecek

Altın almak için bekleyenler elinizi çabuk tutun! Altının piri İslam Memiş'ten yeni açıklama geldi! Bunu yapan yanar