Altın & Dolar

Dolar kuru bugün ne kadar? 18 Temmuz 2023 dolarda son dakika gelişmeleri...

Doların yeni güne nasıl başladığı yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından merakla sorgulanıyor. Peki, dolar yeni güne nasıl başladı? İşte detaylar...Yılbaşından bu yana dolar Türk lirası karşısındaki yükselişi yüzde 40'ı aştı

Doların yeni güne nasıl başladığı yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından merakla sorgulanıyor. Yılbaşından bu yana dolar Türk lirası karşısındaki yükselişi yüzde 40'ı aştı.

Merkez Bankası'nın haziran ayı faiz kararından sonra rekor kıran doların temmuz kararında nasıl bir seyir izleyeceği de merak ediliyor. Uzun süredir 26 bandını test eden dolar Geçen haftanın son işlem gününde yüzde 0,2 artışla üst üste 6 işlem günü yaşanan düşüşünü sonlandırdı. 

Peki dolar yeni güne nasıl başladı? Dolar bügün ne kadar? İşte detaylar...

PİYASALARIN GÖZÜ MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINDA

NTV'de yer alan detaylara göre, Analistler, enflasyon ve resesyon endişesinin varlık fiyatları üzerindeki etkisinin devam ettiğini kaydederek bu hafta yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararının yatırımcıların odağında olduğuna dikkat çekti.

Resesyon kaygılarının, Çin ekonomisinin beklentilerin altında büyüme göstermesinden sonra tekrar gündeme geldiğini söyleyen analistler, bu hafta belli olacak makroekonomik veriler ve merkez bankaları yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin varlık fiyatlarına etki edeceğinin tahmin edildiğini söyledi.

Analistler, bugün yurt dışında Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın konuşması, ABD'de New York Fed imalat endeksi verilerinin takip edileceğini ve yurt içinde ise bütçe dengesinin izleneceğini belirterek, teknik açıdan dolar endeksinde 99 ve 98'in destek, 101 seviyesinin direnç konumunda olduğunu bildirdi.

AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, TCMB'nin bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 500 baz puan artırarak yüzde 20'ye çıkacağını tahmin ediyor.

Öte yandan Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan Haziran 2023 piyasa anketi sonuçlarına kapsamında katılımcıların 2023 yıl sonu dolar/TL beklentisi 8,46 lira şeklinde açıklandı. 

Bir önceki anket döneminde ise 26,18 lira olarak bildirilmişti. 

DOLAR BUGÜN NE KADAR? 18 TEMMUZ 2023

Dolar, son kapanışını 26.3533 liradan yaptı.

Dolar/TL kuru alış fiyatı 26.3354 TL'den, satış fiyatı ise 26.3712 TL'den işlem görüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi deneyimli ve deneyimsiz tam 217 personel alacak! KPSS şartı yok! Acele edin!

Güvenlik korucusu olmak isteyenlere müjde! İki ilde çok sayıda güvenlik korucusu alınacak!

ŞOK’ta kaçırılmayacak indirimler! Calgon kireç önleyici 39,90 TL’ye, Finish bulaşık makinesi tableti 199,90 TL’ye düştü!