27 / 04 / 2024

Dolar kuru bugün ne kadar?

Dolar kuru bugün ne kadar?

Yeni haftanın ilk işlem gününe dolar/TL yatay seyirle başladı ve 8,46 bandında işlem görüyor. Dolar kuru dün günü önceki günün kapanışına göre 0,4 oranında artışla 8,4695 seviyesinde tamamladı.



Büyük ve küçük ölçrkli yatırımcılar tarafından yakından takip edilen dolar, gaçtiğimiz haftanın son işlem gününde, 8,39-8,48 bandında dalgalı bir seyir izledi ve günü bir önceki kapanışa göre yüzde 0,4 artışla 8,4695 seviyesinden tamamladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; dolar/TL, yeni haftayanın ilk işlem gününe yatay seyirle başladı ve şu dakikalarda 8,4650 seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda avro/TL 9,97 liradan, sterlin/TL de 11,68 liradan satışa sunuluyor.Dolar endeksi bir önceki kapanışa göre yüzde 0,1 artışla 92,7'de yer alırken, euro/dolar paritesi bir önceki kapanışın yüzde 0,2 altında 1.1790'da işlem görüyor.

Dolar kuru bugün ne kadar?

Analistler, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında artan vaka sayısının küresel ekonomideki toparlanmayı tehdit ettiğini ve artan enflasyonist baskılar karşısında dünya genelinde merkez bankalarının şahinliğinin piyasalardaki risk iştahını azalttığını söyledi. 

Analistler, bu hafta dünya genelinde sanayi üretimi ve yarın ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinin yatırımcıların odak noktası olduğunu belirtti. Analistler atarafından bugün yurt içinde temmuz ayına ilişkin ödemeler dengesi ve sanayi üretim verilerinin takip edileceği bildirildi. 

Dolar bugün düşüşe geçti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön