Ekonomi

Dolar kuru kaç lira? Dolarda son durum ne?

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın faiz kararını açıklamasının ardından döviz kurları hareketlendi. Dolar piyasada değer kazanırken Euro ise yatay değer göstermeye devam etti. Dolar haftayı yükselişle kapatırken gelecek hafta piyasaların göstereceği veriler ise merak konusu.30 Temmuz 2022 Cumartesi sabah herkesin gözü dolarda yaşanacak hareketliliğe çevrildi

Türkiye’de Türk Lirası’nın dolar ve Euro karşısında tarihi değer kaybı yaşaması nedeniyle bütün piyasaların gözü bugün Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararındaydı.

30 Temmuz 2022 Cumartesi sabah herkesin gözü dolarda yaşanacak hareketliliğe çevrildi.

FED’in faiz artırımına gitmesinin ardından ise nefesler tutuldu gözler dolar kuruna çevrildi ve iktidarın bir müdahale yapıp yapmayacağı merak konusu oldu. 

Kararın ardından döviz piyasasında hareketli gelişmeler yaşanırken, euro ve sterlin fiyatları da yatırımcılar tarafından dikkatle takip ediliyor.
 

Dolar/TL kuru 30 Temmuz 2022 Cumartesi sabahına yüzde 0,05 oranında bir değer kaybıyla başladı. Euro ise yukarı yönlü hareket etti ve en son yüzde 0,31 oranında değer artışı yaşadığı tespit edildi. Sterlin ise güne yatay bir seyir izleyerek başladı. 

Ancak geçtiğimiz gün piyasanın kapanış saatlerinde yaşadığı değer kaybıyla güne dün sabahki seviyesinin altında başlamış oldu.

DOLAR / TL BUGÜN NE KADAR?

Dolar kuru sabaha değer kaybıyla başladı. Dün yönünü yukarı yöne çeviren ve hızlı bir değer artışı yaşayan dolar gece saatleri itibariyle yönünü yeniden aşağı yöne çevirdi. Yüzde 0,05 oranındaki düşüşün ardından 30 Temmuz 2022 Cumartesi günü doların alış fiyatı 17,9117 lira, satış fiyatı ise 17,9140 lira oldu.

EURO / TL BUGÜN NE KADAR?

Euro da bugün yukarı hareketine devam etti. Güne yüzde 0,31 oranında değer yükselişiyle başlayan euronun alış fiyatı 18,3089 lira satış fiyatı ise 18,3330 lira oldu.

STERLİN / TL BUGÜN NE KADAR?

Sterlin ise hafta sonuna yatay seyir göstererek girdi. Sabah saatlerinde euronun alış fiyatı 21,7912 lira olurken satış fiyatı ise 21,8785 liradan hesaplandı.