Altın & Dolar

Dolar kurundaki artış altına değer kazandırdı! Yatırımcılar dikkat: Altın ve dolarda yükseliş devam ediyor!

Dolar ve altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. Dolar arttıkça altında yükseliyor. Peki, dolar ve altın bugün ne kadar oldu? İşte detaylar...Altının gram fiyatı, güne yatay başlamasının ardından 1

Dolar/TL, güne yükseliş eğilimi ile başlamasının ardından 26,9330 seviyelerinden işlem görüyor. Altının gram fiyatı, güne yatay başlamasının ardından 1.714 TL seviyesinde işlem görüyor. 

Dün altının ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü önceki kapanışının yüzde 3,4 üzerinde 1.713 TL'den tamamladı. 

Altının gram fiyatı, yeni güne ise yatay bir seyirle başlamasının ardından saat 10.40 itibarıyla önceki kapanışının hemen üzerinde 1.714 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.820 TL, Cumhuriyet altını da 11.360 TL'den satılıyor.

İşte detaylar...

Yeniasır'da yer alan detaylara göre dün yüzde 1,2 artışla 1.979 dolardan günü tamamlayarak 17 Mayıs tarihinden bu zamana en yüksek günlük kapanışını gerçekleştiren altının ons fiyatı, şu sıralarda yatay bir düzeyde ilerliyor. 

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın para politikası toplantısının ardından faiz artırımına son vereceğine yönelik öngörülerin güçlendiğini kaydetti. Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.970 ve 1.950 doların destek, 1.990 ve 2.000 doların direnç konumunda olduğunu kaydetti.

ALTIN FİYATLARINDA SON DAKİKA GELİŞMESİ

Dün altının ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışının yüzde 0,6 altında 1.703 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne ise yatay bir seyirle başlamasının ardından saat 11.20 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,9 üzerinde 1.717 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.820 lira, Cumhuriyet altını da 11.380 liradan satılıyor.

DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR?

Sözcü'de yer alan detaylara göre, döviz kurlarında seçim sonrası hızlanan artış devam ediyor. Faiz kararı ve Körfez'e varlık satışları öncesinde geçtiğimiz gün dolar 27 lira, Euro'da 30 lira seviyesini gördü.

Uzmanlar, kurdaki artışın iki temel nedeni olarak, TCMB’nin rezerv biriktirmek için yaptığı net döviz alımlarına ve faiz artışının enflasyon artışı karşısında yetersiz kalacağı endişelerine işaret ediyor.

YouTube Premium fiyatları ABD'de arttı! YouTube Premium'a Türkiye'de de zam gelecek mi? 

TOKİ Trabzon projesinde son dakika! Bu ilçeye tam tamına 187 yeni konut geliyor!

Tekirdağ Çerkezköy'de 5 adet arsa satılıyor! İhalesi 25 Temmuz'da!