Ekonomi

Dolar o tarihte yerin dibine girecek! O ekonomist açıkladı! Bunu görenlerin aklı başından uçacak!

Ünlü ekonomist Yeniçağ gazetesi yazarı Evren Devrim Zelyut, dolar kurunun ne zaman düşeceğine ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı. Zelyut tarih vererek doların 11-12 liraya düşebileceğini söyledi

Ekonomist Evren Devrim Zelyut doların düşüş tarihini açıkladı. Zelyut tarih vererek doların 11-12 liraya düşebileceğini söyledi.

Ekonomide güvenin yeniden tesis edildiğini öne süren Zelyut, seçimlerden sonra doların 11-12 liraya düşeceğini iddia etti. İşte bütün ayrıntılar...

"MALİYETLER GERİ ÇEKİLDİĞİNDE 6 AY SONRA..."

"Dolar 18 liraysa 11-12 liraya indirecek. Doların 11-12 olduğu atmosferde maliyetler geri çekildiğinde siz 6 ay sonra bambaşka bir Türkiye görmeye başlayacaksınız. Sorunlar sıfırlanacak demiyoruz ama çözüm ve hissedilir bir rahatlama güvenilir bir politikalarla karşımıza çıkacak."

HAZİRAN SONRASINDA PİYASALARDA NELER OLACAK?

Haziran sonrası için faizlerin artacağını söyleyen Zelyut, borsa düşer yorumları yapanlara kesinlikle katılmadığını belirtti. Evren Devrim Zelyut şunları söyledi:

"Evet faizler artacaktır doğal olarak bu durum borsaya baskı yapabilir ancak ülkemize yönelecek yabancı talebi faiz nedeniyle oluşacak satış baskısını karşıladığı gibi BIST için bu sefer de 'Yabancı Ralli'sini gündeme getirecektir. Haziran'a kadar doların baskılanması, KKM'nin getirisinin negatife dönmesi, altın fiyatlarının FED faizi altında eziliyor olması nedeni ile bir tür 'Yerli Rallisi' yaşıyoruz, bu durum yukarıda da belirttiğim gibi Haziran sonrası 'Yabancı Rallisi'ne dönüşecektir."

Evren Devrim Zelyut, Amerikan Doları'nın ise ülkemizde belinin kırılacağına inandığını açıkladı. Peki, dolarda son durum ne? İşte ayrıntılar...

 

DOLAR KURUNDA SON DURUM NE? İŞTE AYRINTILAR!

Dolar/TL, güne yatay başlamasının ardından 18,64 seviyelerinde işlem görüyor. Dün 18,62-18,68 bandında hareket eden dolar/TL, günü 18,6412 ile önceki kapanış seviyesinin hemen üzerinde tamamladı. Dolar/TL, yeni güne de yatay başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla 18,6390'dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,1 azalışla 19,5360'tan, sterlin/TL yüzde 0,1 yükselişle 22,7320'den satılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret mesajı geldi! İşte milyonlarca kişinin beklediği haber!
Altın kahini İslam Memiş kırmızı ikaz ışıklarını yaktı! Yeni zirveler yolda! Hemen bakmayan, bin pişman!
Doların füze gibi uçacağı tarih belli oldu! Selçuk Geçer rakamları peş peşe açıkladı! Elinde dolar olanlar pusuya yattı!