Ekonomi

Dolar piyasaları salladı! Euro, sterlin, yuan tek tek döküldü

Dolar/TL'de de dün gece 18,76 ile yeni zirvenin görülmesi ile euro, sterlin ve euro tek tek dkülmeye başladı. Dolar piyasaları sallamay devam ediyor. Dolar/TL'de de dün gece 18,76 ile yeni zirve görüldü ve euro başta olmak üzere, sterlin ve yuan değer kaybetti

ABD doları karşısında diğer para birimlerinde sert değer kayıpları yaşanmaya devam ediyor. Dolar/TL'de de dün gece 18,76 ile yeni zirve görüldü ve euro başta olmak üzere, sterlin ve yuan değer kaybetti.

Küresel piyasalarda, güçlenen dolar ve artan borçlanma maliyetlerinin resesyon endişelerini artırmasıyla düşük risk iştahı etkisi süreüyor.

Merkez bankalarının geçen hafta agresif bir şekilde faizleri artırması ve yüksek faiz ortamının bir müddet daha süreceği sinyali vermesinin ardından küresel çapta dolar güçlenmeye başladı

DOLAR PİYASALARI SALLIYOR

Dolar endeksi 114,7 ile 20 yılın yeni zirvesini test etti. Avrupa ülkeleri ekonomilerine duyulan güvenin azalması ile Euro/dolar paritesi 0,9540 ile Haziran 2002’den bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Sterlin/dolar paritesi 1,0640 ile tüm zamanların en düşük seviyesinde kalırken dolar/yen paritesi de doğrudan döviz müdahalesine karşın 144,7 ile 24 yılın zirvesindeki hareketine devam etti.

 

İNGİLTERE MERKEZ BANKASI AÇIKLADI

Enerji krizine yönrlik endişelerin gündemde kalmasına neden olan gelişmelerin yanı sıra merkez bankalarından “şahin” mesajları gelmeye devam ediyor.

dün İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başekonomisti Huw Pill, hükümetin planladığı vergi indirimlerine dikkate değer bir para politikası karşılığı verilmesi gerektiğini söylemesi ile sterlinde büyük değer kayıpları yaşandı.

İngiliz sterlinindeki sert değer kayıplarına yönelik “Gördüğümüz finansal varlıkların yeniden fiyatlandırılmasına kesinlikle kayıtsız değiliz. Kayıtsız kalamayız.” dedi.

YUAN VE YENDE SERT DÜŞÜŞ

Asya genelinde, Çin Merkez Bankası’nın ekonomiyi destekleyici hamlelerine karşın bu sabah yuandaki sert değer kayıpları ile risk iştahının düşük seyretti.

Japonya tarafında ise dolar/yen paritesinin daha önce müdahale sinyali verilen 145 sınırına yükselmesi dikkatleri üzerine çekti.

Bu gelişmelerin etkisiyle Çin’de Şanghay bileşik endeksi yüzde 1, Japonya’da Nikeki 225 endeksi yüzde 2, Güney Kore’de Kospi endeksi yüzde 2,3 ve Hong Kong’da Hang Seng endeksi yüzde 2,6 düşüşle sişlem görüyor.

Ons altın 1623 oldu! Yatırımcılar hüsrana uğradı! Altının üstünde kara bulutlar geziyor

Asgari ücret altın ve dolara yenildi! Euro, sterlin ve gümüşü teğet geçti!

Altın değil, dolar hiç değil... Euro herkesin dilinde! Bu düşüş ilk kez görülüyor