Ekonomi

Dolar satıp TL'ye geçecekler için kırmızı alarm! Bu bilgi olmadan sakın işlem yapmayın

Bloomberg HT Araştırma Birimi'nin gerçekleştirdiği enflasyon anketine göre Nisan ayında enflasyon yüzde 68'i aşacak. Dolar satıp TL'ye geçecek olan vatandaşların bu bilgiyi dikkate alması gerektiği belirtildi. Piyasadaki oyuncular da TL'deki değer ve hacim kaybına karşı ellerindeki parayı eritmemenin hesabını yapıyor

 

Türkiye enflasyon anlamında tarihinin en zor günlerini yaşıyor. Piyasadaki oyuncular da TL'deki değer ve hacim kaybına karşı ellerindeki parayı eritmemenin hesabını yapıyor.

YATIRIM İÇİN KRİTİK GÜNLER

Hem Türkiye hem de dünya piyasasında şu sıralar yatırım için kritik günler yaşanıyor. Amerikan Merkez Bankası'nın faiz artırımı için gün sayması, Türkiye'deki enflasyon rakamları için de yukarı yönlü yorumlar yapılması dikkat çekiyor.

 

TL HACİM KAYBEDECEK

Bloomberg HT Araştırma Birimi'nin düzenlediği enflasyon anketine göre, ankete katılan 16 kurumun medyan beklentisi Nisan ayında TÜFE’nin aylık yüzde 6,2; yıllık yüzde 68,3 seviyesinde gerçekleşeceği yönünde oldu. Yatırımcıların, bu bilgileri göz önünde bulundurması gerektiği belirtildi.

Petrolün varil fiyatı bugün ne kadar oldu? Brent petrol kaç dolar? 30 Nisan 2022 petrol varil fiyatı 

Dolar bayram arefesinde güçlendi! Dolar 15 lira sınırına dayandı 

Emekli olmak isteyenler dikkat! 20-25 yıl evli kalana 2.500 lira maaş! İşte ayrıntılar...