Ekonomi

Dolar sene sonunda bu kadar olacak! Analistler peş peşe açıkladı! Hemen bakın, 2023'te pişman olmayın!

T.C. Merkez Bankası dolar tahminini açıkladı! Dolar 2022'nin sonunda bu kadar olacak! İslam Memiş ve Selçuk Geçer peş peşe açıkladı! Hemen bakın, 2023'te pişman olmayın! İşte ayrıntılar.. C

T.C. Merkez Bankası dolar tahminini açıkladı! Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Aralık ayında gerçekleştirdiği “Piyasa Katılımcı Anketi” sonuçlarını açıkladı.

Ankete reel ve finansal sektör temsilcilerinin yanı sıra uzmanlardan oluşan 44 kişi de katıldı. Anket sonuçları, tüketicilerin mevcut enflasyon beklentilerinin yıl sonunda yüzde 66,80 olduğunu gösteriyor. Son ankette bu oran yüzde 68,06 idi. Peki, yıl sonunda dolar ne kadar olacak? İslam Memiş'e göre dolar yıl sonunda ne kadar olacak? Selçuk Geçer'e göre dolar yıl sonunda ne kadar olacak? 

MERKEZ BANKASI'NDAN DOLAR TAHMİNİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından gerçekleştirilen "Piyasa Katılımcıları Anketi"ne katılanların yıl sonu USD/TL kuru beklentileri şöyle:

bundan bir önceki anket döneminde 19,54 TL şeklinde ortaya çıkarken şimdiki anket döneminde ise 18,78 TL şeklinde ortaya çıktı. 12 ay sonraki kur tahmini bir önceki anket döneminde 23,35 TL iken, mevcut ankette 22,77 TL olarak gerçekleşti.

SELÇUK GEÇER: DOLAR BU KADAR OLACAK!

Selçuk Geçer son olarak, dolar/ TL kurunun resmi olarak bir anlamı olmadığını ifade ederek dolar kuru için çok konuşulacak bir tahminde bulundu.

"Çarşıya pazara çıkınca bunu görüyorsunuz. Fiyatlamada dolar kuru en iyimser ihtimalle 10 TL yukarından hesaplanıyor. Bu oluşan fiyat farkı tabela fiyatını yanına çekmeyecek mi? Biraz gardınız düşsün dolar kuru kırılır" diyen Geçer 2022 yıl sonu için dolar kuru beklentisini de açıkladı.

"Bu kaçınılmaz son olacaktır. Bekleyip göreceğiz" şeklinde konuşan Selçuk Geçer 2022 yıl sonu dolar kuru tahminini "Yıl sonunda da dolar kurunu 28 TL’de görürsünüz" ifadelerini açıkladı.

İSLAM MEMİŞ: DOLAR SENE SONUNDA...

İslam Memiş piyasada yer alan dolar söylemlerini cevapladı. Bugün ki ekonomik koşullarda nasıl dolar 10 lira olur diyerek sitem eden Memiş, "Buna nasıl inanırsınız!" ifadelerini kullandı.

Doların 10 TL'ye düşmesi için enflasyonun 20 olması gerektiğni belirten Memiş, kiranın 3 bin değil bin lira olması gerektiğini belirtti.

"Dolar yıl sonunda 21 olabilir." diyen İslam Memiş, dolar bir yatırım değil ödeme aracı olduğunu belirtti.

Altında şok eden gelişme! Herkes tek bir rakama kilitlendi! Bunu öğrenen zengin
Dolar sırayla 19 TL, 21 TL ve 23 TL olacak! Net tarihler peş peşe belli oldu! ABD bankası resmen şimdi açıkladı!
Dolar tam bu tarihe kadar yükselecek! Piyasa Kahini İslam Memiş net cevap verdi! Büyük fırsatı kaçırmayın!