Kent Haberleri

Dolar serbest piyasada 20 TL'yi geçti! Dolar 40 TL olacak diyen Ekonomist Selçuk Geçer uyardı! Karaborsaya düşebilir

Dolarla ilgili yaptığı yorumlarla piyasada adı sıkça geçen Ekonomist Selçuk Geçer, doların serbest piyasada 20 TL'yi geçtiğini ve doların 40 TL olacağını söyleyerek vatandaşları uyardı.  Serbest piyasada doların 20 TL'yi geçtiğinis söyleyen Geçer doların, 40 TL olacağını söyleyerek vatandaşlara uyarılarda bulundu

Ekonomist Selçuk Geçer, dolar ile ilgili yaptığı açıklamalarda dolardaki yükselişlerin önüne geçilmek için "kur korumalı TL vadeli mevduat" hesaplarının işe yaramadığını belirtti. Serbest piyasada doların 20 TL'yi geçtiğinis söyleyen Geçer doların, 40 TL olacağını söyleyerek vatandaşlara uyarılarda bulundu.
 

SELÇUK GEÇER DOLAR YORUM!

Döviz alım satımda aradki farkın 2 TL'ye kadar çıktığını belirten Geçer, Bankaların vatandaştan döviz alma işlemlerinde resmi kurun baz alındığını , aynı bankaların ise döviz satışlarını yüksekten yaptığını belirtti.  

Doların 24-25 TL seviyelerinde olması gerektiğine vurgu yapan Geçer, ''Gerçek enflasyon üzerinde değerlendirdiğimizde doların 35-40 lira aralığında olması gerekiyor. Ya da maliyetler içerisindeki enflasyona bakıldığında yine doların 40 lira üzerinde olması şart.'' dedi.

 

DOLAR KARABORSAYA DÜŞEBİLİR!

Selçuk Geçer, doların karaborsaya düşmesi konusunda endişeli olduğunu söyledi. Geçer bunu şu ifadelerle açıkladı: Bu da önümüzdeki dönemde makro ekonomik sıkıntılar hele hele bu karaborsa ortamı nedeniyle kaçınılmaz bir devalüasyon işaret edebilir. İyi ihtimal 35-40 lira, kötü ihtimal kontrolden çıkıp aynı 5 Nisan 1994'te olduğu gibi katlanarak artabilir."

DOLAR SERBEST PİYASADA 20 TL'Yİ GEÇTİ!

Sebest piyasada Altın Kaynak baz alındığında doların alış fiyatı 20,26 TL olurken satış fiyatı 20,48 TL olduğu bildirildi. Ayrıca euro alış fiyatı 22,17 TL olurken satış fiyatının 22,57 TL olduğu aktarıldı.

 

DOLARDA SON DURUM!

Doların Kapalıçarşı fiyatları merak ediliyor. Dolar/TL yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Dolar/TL kuru alış fiyatı 20,265 TL, satış fiyatı ise 20,29 TL'den işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL kuru ise 22,207 TL'den alınıp, 22,351 TL'den satılıyor. Euro dolar paritesi 1,1014 bandında hareket ediyor. 

Dolar sadece 5 saat sonra böyle olacak! Dananın kuyruğu bugün kopuyor! Doları olanlar acil planınızı yapın

Merkez Bankası faiz kararı öncesi döviz kurlarında son durum! Dolar ve euro almak isteyenler kırmızı alarm!