Kent Haberleri

Dolar Şubat sonunda bu kadar olacak! Son dakika kırmızı kodlu uyarı geldi!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların durdurulamaz olduğunu söyleyerek Şubat ayında zirve yapacağını açıkladı.  

Doların gerçek değerinin şu anda 24 lira olduğunu ancak hükümetin seçime kadar doları kontrol altında tutmaya çalıştığını söyleyen Geçer, “Bu artışı artık baskılamaları mümkün değil.

 

Ülkeye sokabildikleri sıcak para imkanları da tükenmiş durumda. Dolar önümüzdeki haftalarda yükselişini başlatacak ve şubat sonuna kadar 24 lirayı görecek.” şeklinde konuştu.

”BASKILAMAK İMKANSIZ”

Doların değerinin zaten reel sektör gerçek değeri olduğunu aktaran Geçer, şunları belirtti:

“Türkiye’nin kısa vadeli borcu tarihinin en yüksek seviyesinde. 190 milyar dolara yakın bir borç var 1 yıl içerisinde ödenmesi gereken. Böyle bir yakın dönemli borç varken artık doları baskılamaz imkansız, yakında yeniden tırmanmaya başlayacak.”

 

“BUNLAR İYİ GÜNLERİNİZ” DİYEREK UYARDI

Borsa İstanbul ile ilgili de yorum yapan Geçer, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda son haftalarda yaşanan dalgalı borsa gelişmelerine dikkat çekti ve şu cümleleri kurdu: “Borsada onun bunun gazıyla hisse alıp battık bittik diyen acemilere. Burası ağlama duvarı değil. Hesabı bana değil borsa uçacak kaçacak diye malı size tepeden çakanlara soracaksınız. Ben uyardığımda ‘sen ne bilirsin’ demeyi biliyordunuz. Bu arada bunlar iyi günleriniz.” ifadelerini kullandı.

DOLAR BUGÜN NE KADAR?

Dolar/TL, 18,80'in üzerindeki yatay seyrini sürdürüyor. Bankalararası piyasada dolar, 18,81 seviyesinde işlem görüyor. Hafta başında yaklaşık olarak 18,90TL seviyelerine doğru atak denemesi gerçekleştiren kurda geri çekilme sonra 18,81TL seviyesinde fiyatlama devam ediyor.

EURO VE STERLİNDE SON DURUM NE?

Haftanın üçüncü işlem gününe yani piyasaların açık olduğu 1 Şubat Çarşamba gününde yüzde -0.01'luk bir değişim yaşayan euro ise bugün aşağı ibreyi gösteriyor. Bir önceki kapanışını 20.4157 TL'den yapan euro şu sıralarda 20.5100 TL alış ve 20.5162 TL satış fiyatına sahiptir. Sterlin de de ibre bugün aşağıyı yönü gösteriyor. Güne yüzde 0,21 oranında düşüş ile başlayan sterlinin alış fiyatı 23,1378 TL satış fiyatı ise 23,2538 TL oldu.

Yardıma muhtaç vatandaşlara nefes kesen son dakika müjdesi! Hemen başvurana 2.500 TL'ye kadar yardım yapılacak!
Aile Bakanlığı'ndan öğrencilere havalara uçuran son dakika müjdesi! Şimdi başvuran anında 3.295 TL alacak!
Dar gelirlilere ilaç gibi gelecek müjde! Başvuranın hesabına tık 1.000 TL yatacak! Sakın ama sakın kaçırmayın!