Ekonomi

Dolar tahminleri havada uçuşuyor! Bu seferde Bloomberg'ten piyasayı alt üst eden dolar tahmini geldi!

Dolar alacaklar ya da dolar satacak kişiler, dolar kurunu yakından takip ediyor. Seçime az bir zaman kala dolara dair uzmanlardan değerlendirmeler geliyor. Bu seferde Bloomberg'ten bir dolar tahmini geldi. İşte detaylar!Vatandaş doların daha fazla yükselmesinden korku yaşıyor

TL, dolar karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Vatandaş doların daha fazla yükselmesinden korku yaşıyor. Bloomberg doların 26 TL olacağı yönünde tahmininde bulundu.

İşte tüm ayrıntılar…

Yatırımcılar dolar ile ilgili sorgulamalarını sürdürürken, vatandaşlar da doların daha fazla yükseleceğine dair endişeleri günden güne artıyor. Uzmanlar doların yükselme olasılığını analiz ederken, 14 Mayıs gününde seçimlerinin de fiyatlarda önemli etkisi olacağı tahmin ediliyor.

BLOOMBERG: DOLAR 26 TL OLACAK!

14 Mayıs 2023 tarihinde genel seçimine sayılı günler kalmış iken, seçim heyecanı devam ederken vatandaşın dolar ile ilgili endişeleri de sürüyor. Bloomberg TL'nin dolar karşısında olan değer kaybının en yüksek seviyeye çıktığını belirtiyor. Piyasada olan belirsizlikler nedeniyle dolar kurunun seçimin ardından yükselme ihtimalinin olduğuna vurgu yaptı. Bloomberg TL üstünde olan kontrolün sürdürülebilir olmasından endişe duyulduğu için önemli bir zayıflama döneminde olduğunu söyledi. Commerzbank stratejisti Ulrich Leuchtman dolar kuru ile ilgili yaptığı açıklamaların ardından TL'de kritik bir düşüş olabileceğini söylüyor ve hükümetin vatandaşa TL devamlığı iddiası ile ilgili artık bir siyasi motivasyon yaşanamayacağını da iletti.

 

Bloomberg tarafından duyurulan haberlere göre, Türkiye para politikası konusunda olan hataların diğer ülkelerde tekrarlanma ve başarısızlık ile neticelendiği söylendi. Bir yıl içerisinde TL yüzde 23 değer kaybı yaşadı ve tarihindeki en düşük seviyeye gerilemiş oldu. Lirada olan düşüşlerin gelişmekte olan ülkelerde de domino etkisi yaratması düşünülmez iken, Türk para politikası konusunda yapılan hataların diğer ülkelerde yapılmadığının da vurguladı. Leuchtman Merkez Bankalarının çok farklı davrandığı diğer para birimleri ile ilgili neler yapacağını merak uyandırdığını söyledi. Yapılan tahminlere göre 2023 yılının üçüncü çeyreği bittikten sonra doların 26 TL olması bekleniyor. Yani Eylül ayında doların 26 TL olması tahminleri açıkladı.