04 / 05 / 2024

Dolar TL kurunda son tahmin geldi! İşte 2023 yıl sonunda doların geleceği seviye!

Dolar TL kurunda son tahmin geldi! İşte 2023 yıl sonunda doların geleceği seviye!

Son günlerin en tartışmalı konularından birisi de Türk Lirası’nın dolara karşı değeri. Bu konuda ekonomistler ve yatırım bankaları birbirinden farklı farklı tahminler paylaşsa da genel olarak dolar TL kurunda önümüzdeki günlerde yukarı giden bir seyir öngörülüyor.



EKONOMİDE DENGESİZLİKLER VAR

Dolar TL kurunda son tahmin geldi! İşte 2023 yıl sonunda doların geleceği seviye!

Peach, Foreks'te yayınlanan haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düşük faiz, gevşek mali politika ve sınırlayıcı döviz regülasyonlarının Türk ekonomisinde bir dizi dengesizliğe yol açtığına dikkat çekti. Peach, bunlar arasında yüksek enflasyon, yüksek cari işlemler açığı, ağır dış finansman gerilimleri ve aşırı değerli kur olduğunu dile getirdi.

Capital Economics Gelişmekte Olan Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Liam Peach, Türkiye’nin geçen yıl bütün zorlukların üstesinden geldiğini ancak son aylarda gelişen çatlaklar ve cari politikaların giderek daha sürdürülemez göründüğünü ileri sürdü.  Liam Peach, Türk Lirası'nın 2023 yılında yüzde 25 değer yitirerek ABD doları karşısında 26 lira seviyesine gerileyeceği tahmininde bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön