Ekonomi

Dolar ve altın yatırımcısı dikkat!

Dolar ve altın yatırımcılarının dört gözle bekledikleri kritik toplantı gerçekleşti. Amerika Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda dikkat çeken açıklamalar yaptı.Diğer yandan Jerome Powell'dan faiz artışlarının ekonomi için ‘acı verici’ olabileceği uyarısı geldi

Powell, Eylül’deki faiz artışının boyutunun tamamen verilere bağlı olacağının altını çizdi. Diğer yandan Jerome Powell'dan faiz artışlarının ekonomi için ‘acı verici’ olabileceği uyarısı geldi.

FED Başkanı Jerome Powell Jackson, Hole Sempozyumu’nda yaptığı ve piyasaların dört gözle beklediği konuşmasında Eylül ayında yapılacak olan faiz artışının boyutunun tamamen veriye bağlı olacağını söyledi.

Kansas City Fed'in ev sahipliğinde düzenlenen Jackson Hole merkez bankacılar sempozyumunun açılışında konuşan FED Başkanı Jerome Powell, enflasyonun kontrol altına alınması için sıkı para politikasının bir süre için daha yavaş büyüme, zayıf bir iş gücü pazarı ve hane halkları ile işletmeler için "biraz acı" anlamına geldiğini vurguladı.

"Enflasyonu düşürmenin talihsiz maliyetleri var"

"Enflasyonu düşürmek büyük olasılıkla uzun bir dönem için dtrendin altında bir büyüme gerektirecek" diye konuşan Powell, "Enflasyonu düşürmenin talihsiz maliyetleri var, fakat fiyat istikrarını yeniden tesis etmemek çok daha büyük acı demektir" ifadelerini de kullandı.

"Faiz artırımı oranı veriler dikkate alınarak belirlenecek!"

20-21 Eylül tarihlerinde yapılacak FOMC toplantısında faizler konusunda nasıl bir tutum sergileneceği konusunda ip ucu vermeyen FED Başkanı, faiz artırımı oranı belirlenirken kararın tamamen Ağustos toplantısından sonra gelen veriler dikkate alınarak verileceğini söyledi.

ONS altın düşüşe geçti!

Ons altın, Fed Başkanı Powell’ın sempozyumda yapacağı konuşma öncesinde düşüşe geçti. Dört haftalık yükselişinin ardından geçen haftayı kayıpla kapatan altın, dünkü %0,70’lik düşüşle haftalık bazda kazançlarını sıfırlayarak açılış seviyesine geriledi. Bu seviyenin altında kapanış olması halinde altın kaybını ikinci haftaya taşımış olacak.

Dolar kuru bu yılın zirvesine ulaştı!

Önceki gün 18,18 seviyelerini gören dolar/TL, gece 18,22’ye yükselerek yılın rekorunu kırdı. Önceki dakikalarda yeniden tekrar 18,22 test edilerek yıl içi rekor seviye test edildi. Eylül 2021’de yükselişe giren dolar kuru, 20 Aralık’ta 18,36 ile tarihin en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Altını tahtından etti...Vatandaşın tercihi değişti!

Emekli promosyonundan sonra sıra onlarda! Görüşmeler başladı!

Ziraat Bankası emekli promosyonu ne kadar? İşte tüm detaylar...