Altın & Dolar

Dolar ve altının pabucu damda! İslam Memiş'in yeni gözdesi bakın ne oldu?

İslam Memiş, son yazısında Haziran ayı içerisinde piyasalarda nelerin olacağını kaleme aldı. İşte detaylar!İlk önce, iç piyasalardaki bazı gelişmelere vurguda bulundu

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, en son yazısında Haziran ayı içinde piyasalarda neler olabileceğini tek tek açıkladı. İlk önce, iç piyasalardaki bazı gelişmelere vurguda bulundu.

Resmi kur ile beraber serbest piyasa kurları arasındaki makasın kapanması ile de tek bir kur sistemi benimsendi. Buna ek olarak, gram altın tarafında da serbest piyasa fiyatlarına yaklaşma eğilimi gözlendiğini de belirtti.

İşte haberin ayrıntıları…

İslam Memiş, Haziran ayında piyasalarda beklenilen o rakamları dillendirdi. Dolar kurunun 23 TL'ye çıkmadan önce kaleme aldığı yazısında, euro için 30 TL seviyesini ifade etmişti. Haziran ayının piyasalar için  son derece önemli bir dönem olduğunu hatırlatan Uzman isim İslam Memiş, yatırımcıların bu rakamları göz önüne almasını bilhassa tekrarladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in göreve başlaması ile beraber piyasalarda hareketlilik hissedildi. BİST 100 endeksi 5 bin 439 puana kadar yükselip bilindiği üzere rekor kırmıştı. Ama dolar kurunda kısa vadeli yükseliş trendi gözleniyor. Bu hali de destekleyen üç faktör bulunuyor. EUR/USD paritesi 1,0667 seviyesine geriledi, dolar kuru 104 seviyesinin üstünde tutunmayı devam ettirebilir ve baskılanan döviz kuru ile de serbest bırakılmıştır.

ONS ALTIN YANILTABİLİR!

İslam Memiş, fiyatların mevcut seviyelerine bakıldığı zaman düşüş beklentisi içinde olanların yanılabileceğini de belirtti. İlaveten kısa vadede borsada yükseliş beklentisi olanların da yanılma ihtimaline dikkat çekmektedir. Emtialar, bilhassa ons tarafında gerileme beklentisi içerisinde olan kişileri de yanılabileceğini dile getirdi.

Haziran ayında dikkat edilmesi gereken önemli bir husu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın iki hafta sonra faiz kararını açıklayacağıdır. Bu yüzden de piyasaların TCMB'ye odaklanacağını ve erken bir toplantı kararı alınabileceğini aktardı.

Uzman isim İslam Memiş, Haziran ayında piyasalarda belirli risklerin yer aldığını ve dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Ancak, belirli fiyat seviyelerini tahmin etmek için spesifik rakamlar vermek yerine de genel bir değerlendirme yaptı.

8 Haziran 2023 altın fiyatları! Gram altın, cumhuriyet altını ne kadar? Çeyrek altın kaç TL oldu?

İslam Memiş açıkladı! Altın alınmalı mı yoksa satılmalı mı?