27 / 04 / 2024

Dolar ve euro bugün ne kadar, kaç TL? Dolar ve euro yatırımcıları hemen baksın! 1 Şubat 2024 döviz kurları

Dolar ve euro bugün ne kadar, kaç TL? Dolar ve euro yatırımcıları hemen baksın! 1 Şubat 2024 döviz kurları

Türk Lirası'nın dolar ve euro karşısında eriyişi devam ediyor. Amerika Merkez Bankası faiz kararı sonra hareketlenen döviz kurları bugün güne nasıl başladı? Dolar ve euro bugün ne kadar, kaç TL? 1 Şubat 2024 döviz kurları.



Seçimlere kadar baskılanan döviz kurları 28 Mayıs'ın ardından serbest bırakıldı. Seçimden önce 20’nin altında seyreden dolar/TL, bir hafta sonra 23 lirayı aşmıştı. Merkez Bankası'nın hazirandaki faiz toplantısına kadar 25,6-25,8 arasında dengeye oturan kur, faiz kararından sonra 27’yi aşmıştı. Döviz kurları, dalgalı da olsa yükselmeye devam ediyor.

DOLAR VE EURO BUGÜN GÜNE NASIL BAŞLADI? EURO KAÇ TL? DOLAR BUGÜN NE KADAR OLDU? 

Dolar kuru güne yüzde 0,15 düşüşle başladı. Dolar/TL alış 30,27 TL, dolar/TL satış fiyatı 30,33 TL.

Euro alış fiyatı 32,65 TL, satış fiyatı ise 32,77 TL. Euro dolar paritesi bugün 1,0805 bandında hareket ediyor.

ABD MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI!

ABD Merkez Bankası Fed piyasaların merakla beklediği faiz kararı dün açıklandı. Banka faizleri yüzde 5.50'de sabit bıraktı. Fed Başkanı Jerome Powell "Politika faiz oranımız büyük olasılıkla tepe noktada. Eğer ekonomi beklendiği gibi gelişir ise, faizleri bu yıl düşürebiliriz" dedi.

Dolar ve euro bugün ne kadar, kaç TL? Dolar ve euro yatırımcıları hemen baksın! 1 Şubat 2024 döviz kurları

ABD Merkez Bankası, gösterge faiz oranını yüzde 5,50 olarak bıraktı. Faiz kararı oybirliğiyle alındı. Fed, enflasyonun yüzde 2'ye doğru hareket ettiğine "daha fazla güven" duyana kadar faizleri düşürmeyi beklemiyor.

FOMC istihdam ve enflasyon hedeflerine ulaşılması önündeki risklerin daha iyi dengeye geldiğini değerlendiriyor. Fed, ekonomistlerin ve piyasa gözlemcilerinin tahminlerine paralel olarak faiz artışlarına ara vermeye devam edeceğini açıkladı.

Başkan Jerome Powell faiz kararı sonrası düzenlenen basın toplantısında “Politika faizi muhtemelen zirvede, ekonominin de beklendiği gibi seyretmesi durumunda, bu yıl faiz indirimlerine başlamanın uygun olacağına inanıyoruz" dedi.

Powell Mart ayında faiz indirimi beklemediklerini, Fed’in Mart’a kadar faiz indirimi konusunda yeterli güvene sahip olamayacağını belirtti.

Altında Fed rüzgarı! Altın fiyatları bugün yükseldi mi, düştü mü? 1 Şubat 2024 altın fiyatları

Dolar ne kadar, kaç TL? 31 Ocak 2024 dolar kuru alış satış fiyatı!

Geri Dön