Kent Haberleri

Dolar ve euro yeni haftaya yükselişle başladı! İşte döviz kurunda son dakika gelişmeleri...

Yatırımcılar dolar ve euronun güne nasıl başladığını merak ediyor. Uzun süredir yükseliş trendine giren kur bu haftayıda yüksekten açtı. Peki, dolar ve euro ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...Milyonlarca kişi dolar ve euro kurunun ne yönde hareket edeceğini sorguluyor

Küresel piyasaların gözü bu hafta Amerika Merkez Bankası (Fed) ile Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz karara çevrdildi. Milyonlarca kişi dolar ve euro kurunun ne yönde hareket edeceğini sorguluyor.

Öte yandan Merkez Bankası temmuz ayı faiz kararını da duyurdu. Bu kapsamda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 17,5 seviyesine yükseltti.

Peki, dolar ve euro bu gelişmelerden nasıl etkilendi? İşte detaylar...

DOLAR VE EURO YENİ HAFTAYA NASIL BAŞLADI?

Yatırımcılar dolar ve euronun güne nasıl başladığını merak ediyor. Uzun süredir yükseliş trendine giren kur bu haftayıda yüksekten açtı. Dolar haftaya hafif yükselişle 26,95 liradan, Euro ise 29,9703 liradan başladı. 

GÖZLER MERKEZ BANKALARI FAİZ KARARINDA

Dünya gazetesinde yer alan detaylara göre, Fed ve ECB faiz kararını açıklayacağı haftaya dolar hafif yükselişle 26,95 liradan başlarken, Euro 29,9703 liradan başladı. Öte yandan bu hafta TCMB yılın 2. enflasyon raporunu sunacak.

Fed ve ECB'nin 25'er baz puan faiz artırması tahmin ediliyor. Karardan sonra Fed ve ECB Başkanlarının yapacağı konuşmalar ve vereceği mesajlar piyasanın takibinde olacak. 

YUKARI YÖNLÜ GÜNCELLENME BEKLENİYOR

Yurtta ise gözler bu hafta Hafize Gaye Erkan'ın başkanlık yapacağı 2023'üm ikinci enflasyon raporunun sunumunda olacak. TCMB'nin enflasyon öngörülerinde yukarı yönlü güncellemeler yapması bekleniyor. 

TCMB geçtiğimiz hafta politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 15'ten yüzde 17,5'a çıkardı. Faiz artışı beklentilerin altında kalsa da miktarsal sıkılaşma mesajı piyasayı yatıştırmışa benziyor. PPK metninde enflasyonda belirgin iyileşme görünene kadar sıkılaşma politikasının devam edeceği yinelenirken "miktarsal sıkılaştırma" mesajı verildi.

DOLAR NE KADAR?

Dolar son kapanışını 26.9467 liradan yaptı.

Dolar/TL kuru alış fiyatı 26.9440 TL'den, satış fiyatı ise 26.9465 TL'den işlem görüyor.

EURO KAÇ TL?

Yüzde 0.14'lük bir değişim gözlemlenen euro ise bugün yukarı yönlü ibreyi gösteriyor.

Bir önceki kapanışını 29.9910 liradan yapan euro şu anda 29.27980360 lira alış ve 30.0018 lira satış fiyatına sahip.

İnternete de dev zam geldi! Duyanın adeta dudağı uçukluyor!

Vatandaşlık maaşı açıklandı mı? Kimler vatandaşlık maaşı alacak? Hemen siz de bakın! 

BİM'de taze peynir çeşitleri 19 TL, 1 kg yarım yağlı tost 135 TL ile dibi gördü! BİM 1 Ağustos yeni ay kataloğu...