Kent Haberleri

Dolar ve Euro'da şok artış! Kurda bir eşik daha aşıldı: Dolar 26 TL'yi, Euro 28 TL'yi geçti! 

Döviz kurları yeni haftayı da rekorla açtı. Dolar/TL 26'yı, Euro/TL de 28,40 seviyelerini geçti. İşte piyasalardaki son durum... Bugün dolar 26 lirayı, Euro da 28,40 lirayı geçti

Faiz kararının damga vurduğu geçtiğimiz haftadan sonra, döviz kurları yeni haftaya da rekor tazeleyerek başladı. Bugün dolar 26 lirayı, Euro da 28,40 lirayı geçti. Döviz kurlarında yaşanan günlük artış yüzde 3'ü geçti. 

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından, tam bayram öncesinde piyasalar resmen uçtu. Aynı zamanda gram altında da rekor tazelendi ve 1.600 lira seviyesi geçildi. 

Dolar ve Euro'da şok artış! Kurda bir eşik daha aşıldı: Dolar 26 TL'yi, Euro 28 TL'yi geçti! 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Merkez Bankası (TCMB), piyasa beklentilerini karşılamadığı için eleştirilen geçtiğimiz haftaki faiz artırımı sonrası ilk sadeleştirme adımını menkul kıymet tesisi uygulamasında attı ve bankaların tahvil tutma yükümlülükleri azaltıldı. 

Bankacılar kamu kontrollü piyasa düzeni ile ilgili regülasyonların hala devrede olmasına rağmen, TCMB’nin geçen hafta itibarıyla rezervlerini döviz politikasında kullanmayı “tamamen bıraktığını” tahmin ettiklerine dikkat çektiler. 

TCMB para politikasında sıkılaştırma sürecini geçtiğimiz hafta politika faizini yüzde 8,5’ten yüzde 15’e çekerek başlattı. Beklentilerin oldukça altında kalan karar bazı soru işaretlerine neden olsa da ekonomi yönetimi süreci kademeli yöneteceğine dikkat çekti. 

Dolar/TL eleştirilen faiz kararının ardından, geçtiğimiz hafta yeni tarihi zirve olan 25,74 seviyesine kadar çıkmıştı. Bugün de dolarda 26 TL seviyesi kaydedildi. 

Dolar ve Euro'da şok artış! Kurda bir eşik daha aşıldı: Dolar 26 TL'yi, Euro 28 TL'yi geçti! 

TL, 2021 yılından beri ilk faiz artışı kararının ardından geçen 24 saatte dolar karşısında yüzde 8,5 değer kaybı yaşadı. Bu değer kaybı ile beraber zirve seviyelerine göre yılbaşından bugüne yaşanan toplam kayıp yüzde 28'i buldu. 

Euroda da yükseliş tüm hızıyla devam ediyor.  Güne 27,63 seviyesinden başlayan euro/TL paritesi, saat 12.00 itibarıyla 28,28 bandında işlem görüyor. 

Euro Perşembe günü Merkez'in faiz kararından sonra ilk defa 27 lira seviyesini aşmıştı. 

Gram altında rekor üstüne rekor! Dur durak bilmiyor: Kapalıçarşı'da gram altın 1.610 TL! 

Hizmet üretici enflasyonu mayıs ayında yüzde 65,47 oldu!

Akaryakıtta bayram öncesi zam! Benzin, motorin, LPG fiyatları ne kadar? Sürücüler rakamlara bakın!