Altın & Dolar

Dolar ve faiz için kritik rakam! Ekonomist tek tek açıkladı: Dolar 26 lirada duracak! 

Ekonomi yönetiminin değişmesinden sonra dikkatler haftaya yapılacak Merkez Bankası faiz toplantısına odaklandı. Ekonomist Filiz Eryılmaz, kritik dolar ve faiz tahminlerini rakam vererek açıkladı.    Mayıs ayında faiz kararı yüzde 8,5 düzeyinde sabit tutulurken piyasalar Haziran toplantısında alacak kararı yakından izliyor

Seçimlerden sonra ekonominin başına Mehmet Şimşek ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığına Hafize Gaye Erkan’ın getirilmesinin ardından gözler 22 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek Merkez Bankası Para Politikası Kurulunun (PPK) faiz toplantısına çevrilmiş durumda. 

Mayıs ayında faiz kararı yüzde 8,5 düzeyinde sabit tutulurken piyasalar Haziran toplantısında alacak kararı yakından izliyor. 

Ekonomist Filiz Eryılmaz, kritik dolar ve faiz açıklamasında bulundu. 

Dolar ve faiz için kritik rakam! Ekonomist tek tek açıkladı: Dolar 26 lirada duracak! 

TGRT Haber’de yer alan habere göre; ekonomist Filiz Eryılmaz, söz konusu açıklamasında, Merkez Bankasının kendisine manevra alanı bırakmak isteyeceğine dikkat çekerek, faiz artışı geleceğinin altını çizdi. 

Ekonomist Filiz Eryılmaz, faiz artışı konusunda bir bilinmezlik olduğunu belirterek, "Piyasa şunu bilmek istiyor. Ne kadar güçlü bir faiz artırımı olacak ya da kademeli mi olacak? Olması gereken hızlı bir şekilde, yüzde 25-30 bandında bir faiz artışı" diye konuştu ve bu rakamın yeni ekonomi modeline hizmet edeceğini vurguladı. 

Bu noktada ise belirsizlik olduğunu dile getiren Filiz Eryılmaz, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faiz artışına karşı olduğunu biliyoruz. Daha kademeli ve güvercin bir faiz artırımı olabilir. Bu da yüzde 20 ila 25 bandı arasındadır" ifadelerini kullandı ve beklentisinin yüzde 15 ile 20 arasında olduğunu söyledi. 

Dolar ve faiz için kritik rakam! Ekonomist tek tek açıkladı: Dolar 26 lirada duracak! 

DOLAR YÜKSELECEK Mİ? NE KADAR OLACAK? 

Ekonomist Filiz Eryılmaz, dolar ile ilgili de konuştu ve "Kurdaki hakim beklentiye bakıldığında, 26 liranın üzerine çıkıldığında dengelenecek ve artmayacak bir kur bizi bekliyor. İşler yolunda giderse kur düşebilir de" açıklamasında bulundu. 

Dolar kurunda 26 liradan sonra ciddi bir yükseliş beklenmeyeceğini belirten Filiz Eryılmaz, açıklamasında "Bu aşamadan sonra KKM’den de çok bir şey beklememek lazım. Borsa önemli fırsatlar içerebilir. Borsa’da dikkatli olmak ve sektör ile hisse bazlı düşünmek lazım" ifadelerini kullandı. 

Bazı hisselerin borsanın üzerinde, bazılarının ise altında kazandıracağının altını çizen Eryılmaz, sepetteki ağırlıkların değişebileceğini de söyledi. 

Filiz Eryılmaz, konuya ilişkin açıklamasını "Borsada aracı kurumlardan destek alsınlar, düşüşlerden faydalansınlar. Şimdi tam zamanı, nakit parası olan değerlendirebilir" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Merkez Bankası analistleri resmen açıkladı! Dolar yıl sonunda tam bu kadar olacak!

Altın fiyatlarında beklentiler tek tek açıklandı! 2024'ün ilk çeyreği için buz kestiren rakam! 

Borsa günü yükselişle açtı! 16 Haziran 2023