27 / 06 / 2024

Dolar yatırımcısına soğuk duş! Dolara yeni ayar geliyor! Selçuk Geçer son dolar yorumu!

Dolar yatırımcısına soğuk duş! Dolara yeni ayar geliyor! Selçuk Geçer son dolar yorumu!

Dolar kuru düşmeye devam ediyor. Yatırımcılar dolar almaya devam ederken, Selçuk Geçer'den son dolar yorumu geldi. Geçer, yatırımcıları bekleyen yeni düzenlemeyi açıkladı. 



Dolar yorumları ile bilinen ekonomist Selçuk Geçer'den son dolar yorumu geldi. Geçer elinde doları olanları uyararak yeni düzenlemeyi açıkladı. 

DOLARA YENİ AYAR!

Selçuk Geçer, bankalardaki döviz hesaplarına  vergi getirileceğine dair kulis haberlerini duyurdu. Bu uygulamanın dolar sahiplerini nasıl etkileyeceğini açıklayan Selçuk Geçer'den öenmli değerlendirme geldi. 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın son yıllarda değer kaybeden Türk Lirası üzerindeki hamlelerinin ekonomiyi olumsuz etkilediğini söyleyen Geçer, bankalardaki döviz hesaplarına gelecek vergi ile ilgili olarak kritik açıklamalar yaptı.

DOLARDA MAKAS AÇILACAK

Geçer, getirilmesi planlanan vergi uygulamasının daha önce yapılan hatalar gibi kayıt dışılığı artırabileceğini ve insanların paralarını bankalardan çekerek yastık altında saklamaya yönelebileceğine dikkat çekti.

Bu durumun, dövizin bankalar arasında ve serbest piyasada farklı fiyatlarda işlem görmesine neden olabileceğinin de altını çizdi. Dövizin Kapalıçarşı'da daha  yüksek fiyatlandırılabileceğini ve bankaların dövizi elde etmek için daha yüksek fiyatlar teklif edebileceğini söyleyen Geçer, böyle bir vergi uygulamasının piyasalarda makasın açılmasına neden olabileceğine de değindi.

Dolar yatırımcısına soğuk duş! Dolara yeni ayar geliyor! Selçuk Geçer son dolar yorumu!

DÖVİZ HESAPLARI DONDURULACAK MI?

Ayrıca, döviz hesaplarına ek vergi getirilmesi iddialarıyla birlikte, daha önce ekonomist Atilla Yeşilada tarafından dile getirilen "sıradaki adım döviz mevduatlarını dondurmak" konusunun da gündeme geldiğini belirtti. Vergilerde yapılan artışlar ve  emekli maaşlarındaki düzenlemelerle birlikte bu iddiaların "kemer sıkma" politikalarının başlangıcı olarak yorumlandığını ifade etti.

Vergi getirilmesi ve döviz mevduatlarının sınırlanması gibi adımların, döviz sahiplerini etkileyerek piyasalarda devalüasyon baskılarını artırabileceğini söyleyen Geçer, bu durumun ekonomide daha fazla belirsizlik yaratabileceğini ve vatandaşlardaki tedirginliğin artabileceğini belirtti.

KAPALIÇARŞI DOLAR KURU 3 HAZİRAN 2024!

3 Haziran 2024 dolar kuru güne düşüşle başladı. Dolar alıp satmak isteyenler özellikle Kapalıçarşı dolar kurunu araştırıyor. Bugün Kapalıçarşı'da dolar/TL kuru alış fiyatı 31,95 lira, satış fiyatı 32,016 liradan işlem görüyor.

İslam Memiş altın almak isteyenleri son kez uyardı! Bayrama kadar alın! Gram altın tam bu kadar olacak! 

Geri Dön