07 / 08 / 2024

Dolar yeni rekora imza attı! Doları olanlar köşeyi döndü! 7 Ağustos 2024 dolar/TL kuru!

Dolar yeni rekora imza attı! Doları olanlar köşeyi döndü! 7 Ağustos 2024 dolar/TL kuru!

Dolar/TL kuru haftanın üçüncü işlem gününe yeni rekorla başladı. Dolar yatırımcıları güncel dolar kurunu araştırıyor. Bugün dolar/TL ne kadar oldu? 7 Ağustos 2024 dolar/TL kuru.



Türk Lirası, küresel güvenli liman arayışıyla baskı altında altında kalmaya devam ederken, bu hafta dolar karşısında yüzde 1 üzeri değer kaybetti Dolar kuru ise bugün yeni rekoruna imza attı. Bugün dolar/TL ne kadar? Dolar/TL kuru kaç lira? İşte 7 Ağustos 2024 dolar/TL kuru.

DOLAR/TL YENİ REKORA İMZA ATTI!

Dolar/TL yeni rekor olan 33,61 TL seviyesine kadar yükseldikten sonra bu sabah güne 33,55 TL civarında başladı. TL bu hafta dolar karşısında yüzde 1,1 değer kaybetti.

Aynı dakikalarda euro/TL kuru ise 36,53 liradan alınıp, 36,66 liradan satılıyor. Euro dolar paritesi ise yüzde 0,01 düşüşle 1,0917 bandında hareket ediyor. 

 Dolar yeni rekora imza attı! Doları olanlar köşeyi döndü! 7 Ağustos 2024 dolar/TL kuru!

BAKAN MEHMET ŞİMŞEK'TEN AÇIKLAMA GELDİ 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek dün, en büyük önceliğin enflasyonu aşağı düşürmek olduğunu bu konuda geri adım atmayacaklarını belirterek, OVP'deki hedefleri de değiştirmeyi düşünmediklerini söyledi.

Şimşek, "...geri adım atmayacağız, hedefleri değiştirmeyi düşünmüyoruz, bu konuda kararlıyız. İddialı olabilir ama gerekli tedbirleri alıp yolumuza devam edeceğiz" dedi.

MERKEZ BANKASI'NIN REZERVLERİ YÜKSELDİ!

Merkez Bankası'nın brüt rezervi 2 Ağustos haftasında 2,3 milyar dolar artışla 150,3 milyar dolara yükseldi. Swap hariç net rezervler 3,5 milyar dolar artarak 27,9 milyar dolara çıktı.

26 Temmuz haftasında ise Merkez Bankası'nın rezervi 148 milyar dolar düzeyindeydi.


MERKEZ BANKASI  YIL SONU DOLAR BEKLENTİSİ

Merkez Bankası piyasa katılımcıları anketi sonuçlarına göre yıl sonuda dolar beklentisi belli oldu. Piyasa katılımcılarının yıl sonu dolar kuru beklentisi bir önceki anket döneminde 38,78 TL iken, bu ayki anket döneminde 37,75 TL oldu.

Elinde avucunda 1 gram altını bile olanlar acil baksın! 7 Ağustos 2024 Kapalıçarşı altın fiyatları ne kadar oldu? 

BofA analistinden çarpıcı dolar açıklaması! Yatırımcılar ters köşe olacak! 

Geri Dön