Kent Haberleri

Dolar yıl sonunda ne kadar olacak? Merkez Bankası resmen duyurdu, gören buz kesti! Doları olan şimdi baksın! 

Doların yıl sonunda ulaşacağı rakamı Merkez Bankası resmen açıkladı. Dolar yıl sonunda ne kadar olacak? Gören buz kesti! Doları olan şimdi baksın!  Aralık ayının ikinci haftasında Fed faiz kararının açıklanmasından sonra, tüm dikkatler dolara döndü

Dolar kurundaki son durum milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Aralık ayının ikinci haftasında Fed faiz kararının açıklanmasından sonra, tüm dikkatler dolara döndü. 
Dolar/TL dün, güne yatay seyrederek başladı. Yatırımcılar ve doları olan vatandaşlar, doların yükselip yükselmeyeceğini merak ediyor. 

Fed faiz kararı açıklandıktan sonra sert düşüş yaşayan dolar endeksi 103 seviyelerine kadar düşmüştü. Bu durum dolarda değer kaybına neden oldu. 

TCMB tarafından açıklanan Piyasa Katılımcıları Anketi'nin sonuçları, yatırımcıları şok etti. 

TCMB, reel ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 44 katılımcıyla yaptığı Aralık 2022'ye ilişkin 'Piyasa Katılımcıları Anketi'nin sonuçlarını resmen duyurdu. TCMB, doların yıl sonunda ulaşacağı rakamı açıkladı. 

Dolar yıl sonunda ne kadar olacak? Gören buz kesti! Doları olan şimdi baksın! 

15 Aralık Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararının belli olmasından sonra döviz ve altın piyasası hareketlenmişti. 

Bazı yatırımcılar tarafından güvenli liman şeklinde görülen dolar, bugüne düşüşle başladı. Dolar değer kaybederken, yatırımcılar sık sık 'Dolar ne kadar olacak, dolar düşecek mi?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. 

TCMB'NİN DOLAR BEKLENTİSİ BUZ KESTİRDİ 

TCMB tarafından açıklanan Piyasa Katılımcıları Anketi'nin sonuçlarına göre; 2022 senesinin sonuna ilişkin enflasyon beklentisi yüzde 66,80; dolar beklentisi ise 18,78 şeklinde açıklandı. 

Katılımcıların cari yıl sonu döviz kuru doları/TL beklentisi, bir önceki anket döneminde 19,54 TL olarak açıklanırken; bu anket döneminde 18,78 TL şeklinde oldu. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla 23,35 Türk Lirası ve 22.77 Türk Lirası oldu.

MERKEZ BANKASI FAİZİ SABİT BIRAKTI 

Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası piyasalarda merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faizi beklentiler doğrultusunda yüzde 9 oranında sabit bırakıldı. 

Faiz kararı öncesi yönünü yukarı çeviren dolar ise kararın ardından düşüşe geçti. 

2023 asgari ücret zammı sonrası 5 banka ipleri kopardı! Duyanın resmen ağzı tam 1 karış açık kaldı! Hemen bakın!

Dümen kıran altının 1.450 TL olacağı tarih resmen açıklandı! Bu tarihi duyanın gözleri fal taşı gibi açıldı! Hemen bakın

'Ben hep 50 liralık benzin alıyorum' diyenler dikkat! 2022'de hep 50 liralık benzin alanların kaç litresi kayboldu? 

Gümüşün parlayacağı net tarih açıklandı! Bu rakam yeni yıla damga vuracak! Gümüş yatırımcıları yerinde duramayacak!