Kent Haberleri

Dolar yıl sonunda tam bu kadar olacak! Dev banka resmen o rakamı açıkladı! Hemen peş peşe açıklanan bu rakama bakın!

Dolar yıl sonunda tam bu kadar olacak... Dev banka resmen o rakamı açıkladı... Hemen peş peşe açıklanan bu rakama bakın...

ABD’li yatırım bankası Morgan Stanley, analistlerine göre, tekrar cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın faizleri düşük tutma politikasına bağlı kalması halinde Türk lirası yüzde 29'luk düşüş riskiyle karşı karşıya kaldı.

Dolar yıl sonunda tam bu kadar olacak... Dev banka resmen o rakamı açıkladı... Hemen peş peşe açıklanan bu rakama bakın...

Sözcü'de yer alan habere göre, ABD’li yatırım bankası Morgan Stanley, seçimleri kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın düşük faiz politikasına bağlı kalmayı sürdürmesi durumunda TL'nin dolar karşısında yüzde 29 değer kaybetmesi riski olduğunu kaydetti.

Aktarılan detaylara göre, aralarında Hande Küçük ve Alina Slyusarchuk’un da yer aldığı ABD’li yatırım bankası Morgan Stanley analistleri, dün hazırladıkları bir notta dolar/TL’nin beklenenden daha kısa bir zamanda 26 seviyesine ulaşabileceğini ve politika yönünde bir değişiklik olmazsa sene sonuna kadar da 28’e yaklaşabileceğini kaydetti.

Yine paylaşılan detaylara göre, yatırımcı notunda, “Türkiye’nin yüksek dış finansman ihtiyaçları, makro risklerin sürmesine sebep olacak. Mevcut makro politika çerçevesi değişmedikçe, küresel şoklara (emtia fiyatları, Fed) ve bölgesel ortaklardan gelen döviz girişlerinin kullanılabilirliğine karşı artan bir hassasiyetle de karşı karşıya kalınacak” ifadeleri yer aldı.

EKONOMİ POLİTİKASI YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR

Yine verilen bilgilere göre, yatırımcılar, seçim sonrası Türkiye’de izlenecek ekonomi politikalarını da yakından takip ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaklaşan yerel seçimler öncesinde ortodoks ekonomi politikasına dönüp dönmeyeceği, döviz kurlarının ve piyasaların yönünde de belirleyici olacak.

Londra merkezli danışmanlık firması Teneo Intelligence'ın eş başkanı Wolfango Piccoli de merakla beklenen bu seçim sonucundan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomide tam bir ortodoks yaklaşımı benimsemesinin pek olası olmadığını ama 2024 yılının Mart ayındaki yerel seçimler öncesi bazı ayarlamaların yapılabileceğini dile getirdi.

Yaptığı açıklamada faizlerin artması gerekeceğini dile getiren İngiltere'nin önde gelen bankalarından Barclays analisti Ercan Ergüzel, şu an yüzde 8,5 olan TCMB politika faizinin sene sonuna kadar yüzde 36'ya yükseltilmesini beklediğini kaydetti.

Bu 33 ilde yaşayanlar için son dakika müjdesi geldi! Mayıs 2023 paraları hesaplara tek tek yatırıldı, mutlaka alın!

Altın fiyatlarında şimdi de seçim şoku! Tek tek açıklanan 28 Mayıs altın fiyatlarını görenler inanamadı! Hemen bakın!

Dolar yarın tam tamına işte böyle olacak! Hemen peş peşe açıklanan bu son dakika rakamlarına bakın!