Ekonomi

Dolar yükselecek yükselecek yükselecek tak diye duracak! İşte o tarih

Başta yatırımcılar olmak üzere herkes, dolardaki yükselişin ne kadar süreceğini merak ediyor. Hiçbir yerde olmayan bilgiye her zamanki gibi Emlak Kulisi ulaştı. Analistlerden alınan bilgiye göre FED, önümüzdeki 3 ay faiz artıracak. Sonra artırımı kesecek, 3 ay sonra da dolardaki yükseliş duracak. Merkez Bankaları, enflasyonu kontrol altına almak için faiz artırımına gidiyor

Dünya ekonomisinin son günlerde enflasyon ile başı dertte. Merkez Bankaları, enflasyonu kontrol altına almak için faiz artırımına gidiyor. Fakat bu tam anlamıyla başarılı bir sonuç vermiş değil.

ABD'DE SÜRPRİZ OLMADI

Amerika'da da faiz artırımı konusunda sürpriz olmadı ve FED, 22 yıl sonra 50 baz puanlık faiz artırımına giderek tarihi bir karara imza attı. Ancak FED'in artımı Mayıs'la da sınırlı değil.

DOLAR KUVVETLENDİ

FED'in faiz artırımının ardından dolarda kısa süre içerisinde kuvvetlenme meydana geldi. Türkiye'de 14.80 seviyelerinden işlem gören dolar, bir anda 15.48'e yükseldi.

ARTIŞ NE KADAR SÜRECEK?

İşte çok sayıda kişinin merak ettiği soru bu. Sadece Emlak Kulisi'nin ulaştığı bilgiye göre FED, önümüzdeki 3 ay daha faiz artırımına devam edecek. Bu sayede dolar da kuvvetlenecek. Ancak 3 ay sonra artırım kesilecek ve dolarda yeniden yataylık izlenecek.

 

 

 

Yastık altında euro saklayanlar dikkat! Euro/TL'de son dakika 13 Mayıs 2022 !

Merkez Bankalarının çaresi kalmadı! Dolar eze eze geliyor! Dolarda son dakika...

Kıymetli metallerde kaybımız büyük! Paladyumda en sert düşüş yaşanıyor!