Ekonomi

Dolara dokunanın eli yanıyor! Selçuk Geçer'den korkunç uyarı: Dolarda kıyametin kopacağı tarih geliyor

Ünlü ekonomist Selçuk geçer dün gece doların 18,76 TL seviyesine kadar yükselmesinden sonra dolarda kıyametin kopacağı tarihi açıklayarak yatırımcıları uyardı. Geçer cümlelerine ''uyarıyorum'' diyerek başlayarak dolarda kıyametin kopacağı tarihi açıkladı

Ünlü ekonomsit Selçuk Geçer'den son dakika dolar açıklaması geldi. Geçer cümlelerine ''uyarıyorum'' diyerek başlayarak dolarda kıyametin kopacağı tarihi açıkladı.

Selçuk Geçer, son "Uyarıyorum" diyerek diyerek dolar kıtlığının giderek derinleşeceğini söyledi. Dış ticaret açığının her geçen gün açık ara arttığını belirten Selçuk Geçer, yüzde 100 dolar patlamasına hazır olun uyarısı yaptı. 

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer: ''İhracat azalıyor, ithalat artıyor. Bu da büyük bir dış ticaret açığına neden oluyor. 50 milyar dolar kapatmak için dövizi yükseltmek gerekli.

Bunu da geçen yıl yaptılar. Bu sene de bunu daha agresif bir şekilde yapacaklar. Bu da bizi 110 ila 120 milyar dolar dış  ticaret açığına götürür.

Türkiye'den para kaçışı da var. Kredi notlarımız patır patır düşürür. Ekonomik krizden ekonomik krize  koşarsınız. Merkez bankasının faiz indirmesinin nedeni buydu.'' dedi.


 

DOLAR  O ZAMAN UÇUŞA GEÇECEK

Türkiye'de yoksulluk sınırının asgari ücretin 4 katı olduğunu dile getiren Selçuk Geçer, İnsanların fakirleşerek bankacılık sektörünün karını katlamaya  başladığını söyleyerek;  Kıtlaşan dolar hem piyasada hem ekranda sert bir şekilde gitmesine neden olacak. Kurun yukarı doğru fırlaması enflasyonun yükselmesine ve işsizlik furyasını beraberinde getirecek.

İnsanlar fakirleşirken bankacılık sektörü karını katlamaya başladı. En çok vatandaş kaybedecek. Türkiye'deki yoksulluk sınırı asgari ücretin 4 katı.'' ifadesini kullandı.

Selçuk Geçer dolar için önceki yorumlarındaki gibi 30, 40 TL seviyelerinin sene sonuna kadar görüleceğine işaret etti ve yorumlarının arkasında olduğunu tekrar söyledi.  Dolardaki yükseliş için yüzde yüz olacak şeklinde yorumlaması herkesi şaşkına uğrattı.

 

DOLARDA SON DAKİKA

Dolar kuru dün gece tarihi rekor olan 18,76 TL seviyesine kadar yükseldi. Bugün ise 18,53 TL seviyesinde işlem gören dolar kuru yukarı yönlü hareketine devam ediyor.

Dolar endeksi bugün 20 yılın rekorunu kırdıı ve 113 seviyesine geldi. Öte yandan Euro dolar paritesi bugün 0,9591 seviyesine kadar geriledi. 

Dolar piyasaları salladı! Euro, sterlin, yuan tek tek döküldü

Ons altın 1623 oldu! Yatırımcılar hüsrana uğradı! Altının üstünde kara bulutlar geziyor

Altın değil, dolar hiç değil... Euro herkesin dilinde! Bu düşüş ilk kez görülüyor