Kent Haberleri

Dolara müdahale geliyor! Japon yeni dolar karşısında resmen çakıldı!

Japon yeninin Amerikan doları karşısında 145 seviyesine kadar gerilemesinden sonra Japonya hükümeti ve BOJ'un müdahalede bulunması bekleniyor.   Reuters tarafından yapılan ankete katılan ekonomistlerin yüzde 96'sı BOJ'un yarın yapacağı toplantıda politikasını korumasını beklerken, yaklaşık yarısı ise Temmuz veya Eylül ayında getiri eğrisi kontrolünde bir ince ayarla birlikte gevşemenin geri çekileceğini öngörülüyor

Dolar bugün 145 Jaon yeni seviyesine yükseldi.  Reuters tarafından yapılan ankete katılan ekonomistlerin yüzde 96'sı BOJ'un yarın yapacağı toplantıda politikasını korumasını beklerken, yaklaşık yarısı ise Temmuz veya Eylül ayında getiri eğrisi kontrolünde bir ince ayarla birlikte gevşemenin geri çekileceğini öngörülüyor.

DOLARA MÜDAHALE GELİYOR!

28 ekonomistin 15'i (Yüzde 54), yenin Amerikan doları karşısında 145'nin altına düşmesi durumunda hükümet ve BOJ'un uyarı yayınlayacaklarını veya döviz piyasasına müdahale gibi adımlar atacaklarını belirttiler. 

12 ekonomist ise bir müdahaleyi tetikleyecek seviyenin 150 yen olduğunu savundu.

S&P Global Market Intelligence'ın Baş Ekonomisti Harumi Taguchi, "Yerli firmaların zayıf-yen tolere edebilirliği, güçlü turist talebi sayesinde arttı. Ancak keskin bir yen düşüşü, yumuşak dış talep nedeniyle zayıf yenin faydasının neredeyse görünmez hale gelmesi nedeniyle üreticileri zorlayabilir." ifadelerine yer verdi.

Analistler, Japon yenin hızla değer kaybetmesi durumunda veya değer kaybının iç talebi uzatma ve hanehalkının satın alma gücünü sıkıştırma korkusu yaratması durumunda politika yapıcıların müdahalede bulunabileceğini belirtti.

Zayıf yenin BOJ politikasına etkisiyle ilgili ayrı bir soruda, dokuz ekonomist (%31), merkez bankasının kararlarının doların 145 yeni geçmesi halinde etkilenebileceğini belirtirken, 10 kişi BOJ kararlarının etkileneceği eşiği 15, 3 kişi 155 ve 2 kişi ise 160  ve üzeri olarak tahmin etti.


FED FAİZ KARARINI AÇIKLADI!

Piyasaların merakla beklediği Amerika Merkez Bankası Fed dün faiz kararını açıkladı. Karara göre banka faizleri sabit tuttu.

Fed faiz kararı sonrasında dolar endeksinde yükseliş yaşanırken altın fiyatları düşüşe geçerken dolar ve euro yükselmeye devam ediyor. 

DOLARDA SON DAKİKA!

Son dakika dolar kuru yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Dolar kuru bugün güne yükselişle başladı. Dolar endeksi 102  bandında hareket ederken, dolar/TL alış fiyatı  23,40 TL, satış fiyatı ise 23,54 TL'den işlem görüyor.

Dolar 7 TL'den 24 TL'ye yükseltildi! Ekonomist Remzi Özdemir isyan etti! Neyin faturasını ödeyeceğiz!

Fed sonrası dolar güne nasıl başladı?