Ekonomi

Dolarda 10 değil 40 değil, analistler en net rakamı verdi! Göz atmayan çok şey kaybeder

Dolarla ilgili iki çeşit iddia ortaya atılmasının ardından analistlerden de dikkat çeken yorumlar gelmeye devam ediyor. Analistler yıl sonunda doların 10 TL ya da 40 TL değil, 21 TL seviyelerinde gezebileceğini ifade ediyor. Gruplardan biri doların yıl sonuna doğru 10 TL'ye kadar düşeceğini savunurken, diğer grup da doların yıl sonu dolaylarında 40 TL bandını göreceğini söylüyor

Türk lirasının dolar karşısındaki değer kaybı devam ederken, iki grup ortaya çıktı. Gruplardan biri doların yıl sonuna doğru 10 TL'ye kadar düşeceğini savunurken, diğer grup da doların yıl sonu dolaylarında 40 TL bandını göreceğini söylüyor. Ancak aklı başında analistler, bu iki ihtimale de fazla değer vermiyor. Analistlere göre doların yıl sonunda görebileceği en yüksek zirve 21 TL seviyeleri. 

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş de kendi Youtube hesabında analistlerin bu görüşlerine destek veren değerlendirmelerde bulundu. İslam Memiş'in açıklamalarından satır başları şu şekilde: 

"TÜİK enflasyon verisini açıkladı. Yüzde 80'i bulmadı. 24 yılın zirvesinde. Amerika'da 41 yılın Avrupa'da 40 yılın zirvesinde. Enflasyonla mücadele kolay olmadı. Enflasyon bilerek artırıldı. Alım gücü düşsün diye yapıldı. İnsanlar al-sat yaparak zengin olacaklarını sandılar. Israrla nakit bir dünya olduğunu söyledim. Manipülasyon var. 2022 yılı soygun yılıdır. 7 aydır bunu tekrarladım. Yılın 3 ay bıkmadan usanmadan parite işlemi öğrettim. Sepet yapmayı öğrettim. Türkiye sepet yapmasını bilmiyordur. Döviz emtia kripto olsun tek bir emtiaya yatırım yapma. Bugünlerin haberini önceden sık sık tekrarladım. Ayazda kalırsınız. En sadık dostun cebindir. Bunlara bakın”

“2 grup var. Biri dolar 30-40 lira olacak diyor. Diğeri 10 lira olacak. Yahu siz akıllı insanlarsınız. Bugün ki ekonomik koşullarda nasıl dolar 10 lira olur? Buna nasıl inanırsınız! Buna inanmanız için enflasyonun 20 olması lazım. Kiranın 3 bin değil bin lira olması lazım. 10 Lira olacakmış! Beklersin. Boşuna bekleme. Dolar 30-40 lira olacakmış. Şovmen bunlar. Dolar yıl sonunda 21 olabilir. Bugünkü teknik bu. Dolar bir yatırım aracı değil ödeme aracıdır. Euro/Sterlin değer kaybetmiş. Madem yatırım yapacaksın. Akıllı yere yap. Ben ve yol arkadaşlarım Borsa İstanbul'a girdik. Dövizden kat kat fazla kazandık. Biz dövizi yatırım aracı olarak görmedik. Gram altın şişti. Piyasayı manipüle ediyorlar. Bu fiyatlardan altın almayın. Gaza gelip satmayın. Buradaki detay miktar üzerinden gitmek”

Yerli otomobil TOGG’dan yeni gelişme! Bu kadarı da beklenilmiyordu!

Konut ve kira fiyatlarında beklenmedik gelişme! Kiralar düşecek mi? İşte detaylar!

Yerli otomobil TOGG’dan yeni gelişme! Bu kadarı da beklenilmiyordu!