Kent Haberleri

Dolarda 6 ay sonra bir ilk yaşanıyor! Doları olan herkes oraya odaklandı!

ABD doları piyasalarda Fed faiz beklentileriyle yükselişe geçti ve 6 ay sonra bir ilk yaşandı. Doları olan herkes oraya odaklandı. Dolarda son dakika gelişmesi... Dolar kuru yen karşısında 6 ayın ardından zirveye ulaştı

Dolar kuru Fed faiz kararı beklentileriyle yukarı yönlü hamlelerine devam ediyor. Dolar kuru yen karşısında 6 ayın ardından zirveye ulaştı. ABD faiz oranlarının daha uzun süre daha yüksek kalacağına yönelik gelen açıklamalar ve devam eden borç tavanı müzakereleri yatırımcıları endişelendiriyor.

JAPON YENİ EN ZAYIF SEVİYESİNDE!

Japon yeni dolar karşısında 138'i geçerek, ABD ve Japonya'nın para politikası arasındaki ayrışma nedeniyle Kasım ayının sonundan itibaren  bu güne kadar en zayıf seviyelerine geriledi.

Yatırımcılara göre ABD enflasyon verilerinin mevcut seviyesini koruması, perakende satışların iyimser olması ve işgücü piyasasının herhangi bir gevşeme belirtisi göstermemesi yavaş yavaş Fed faiz indirimi beklentilerini uzaklaştırıyor.

DOLARI OLAN HERKES ORAYA ODAKLANDI!

Dolar yatırımcılarının gözü Fed faiz kararına çevrildi. Piyasalar Haziran'da Fed'ten gelecek olan  açıklamnaya odaklandı.

Yatırımcılar, son tarih olan 1 Haziran noktasında herhangi bir ilerleme kaydedilmediği için ABD borç tavanı müzakerelerini de yakından takip etmeye devam ediyor.

JAPONYA'DA ENFLASYON ORANI!

Japonya Merkez Bankası, güçlü enflasyonist baskılara rağmen kilit kısa vadeli faiz oranını yüzde -0,1'de tutmaya devam ediyor.

Japonya'da manşet enflasyon oranı, yüzde 2,5'e daha fazla yavaşlayacağı tahminlerine rağmen Nisan ayında beklenmedik bir şekilde yüzde 3,5'e yükselirken, çekirdek enflasyon oranı yüzde 3,4 ile üç ayın en yüksek seviyesine yükseldi.

DOLAR BUGÜN NE KADAR?

23 Mayıs Salı günü dolar/TL kuru merak edliyor. Dolar/TL kuru 20,664 lira, satış fiyatı ise 20,73 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL kuru ise 22,17 lira, satış fiyatı ise 23,307 liradan işlem görüyor.

Dolar alalım mı? sorusuna yanıt geldi! 1 doların geleceği seviye belli oldu! O tarihte dövizciler dolup taşacak!

Euro dolar güç kazanmaya devam ediyor! Euronun geleceği en yüksek rakam açıklandı! 1 Eurosu bile olanlar hemen baksın