30 / 06 / 2024

Dolarda bir ilk! Merkez Bankası'ndan büyük hamle geldi! Dolar yatırımcısına soğuk duş! 

Dolarda bir ilk! Merkez Bankası'ndan büyük hamle geldi! Dolar yatırımcısına soğuk duş! 

31 Mart tarihinden itibaren dolar kuru toplayan Merkez Bankası iki ay içinde 70 milyar dolardan fazla döviz aldı. Aylar sonrasında yapılan bu hamle görenleri hayrete düşürdü.



Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası aylar sonra ilk defa döviz alımına başladı. TCMB, iki ay içinde 70 milyar dolardan fazla döviz alımı yaptı. 

MERKEZ BANKASI'NDAN DÖVİZ HAMLESİ

Döviz kurunda herkesi hayrete düşürecek gelişme Merkez Bankası tarafından geldi. Banka, 31 Mart seçimlerinden sonra eksi 74.6 milyar dolara kadar düşen döviz pozisyonunda hızlı bir toparlanma sağlayan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), özellikle yabancı sermayenin ülkeye girişinden doğan para bolluğunu döviz alımları yaparak değerlendirdi.

MERKEZ BANKASI DÖVİZ SATTI!

1.4 milyar dolara kadar düşen net dövizlerde, 33 günün ardından önemli bir gelişme yaşandı. Geçen ay boyunca günlük ortalama 2.5-3 milyar dolar arasında döviz alımı yapan Merkez Bankası, 33 gün sonra ilk kez döviz satışı yaptı.

250 MİLYON DOLARLIK DÜŞÜŞ

Satışın ardından, net döviz pozisyonunda 250 milyon dolarlık bir düşüş yaşandı. Bu satışların devam edip etmeyeceği merak ise merak konusu.

DOLAR/TL KURU BUGÜN NE KADAR? KAPALIÇARŞI'DA DÖVİZ KURLARI NE KADAR? 12 HAZİRAN 2024 DÖVİZ KURU

12 Haziran 2024 döviz kurları yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda yatırımcılar ilk olarak Kapalıçarşı döviz kurlarını araştırıyor. Yatırımcılar ''bugün dolar ne kadar? Dolar/TL kaç lira? Güncel dolar kuru kaç TL? Dolar/TL  ne kadar oldu?'' sorularının yanıtlarını araştırıyor.  Dolar/TL kuru alış fiyatı bugün 32,013 lira, satış fiyatı 32,198 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL kuru alış fiyatı 34,61 lira, satış fiyatı 34,92 liradan işlem görüyor.

Selçuk Geçer dolardaki yeni planı açıkladı! Kapalıçarşı'da farklı, bankalarda farklı fiyattan satılacak

Altın düşmeye devam ediyor! Yatırımcı Kapalıçarşı'ya koşuyor! Çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu? Altın fiyatları güncel

Geri Dön