Ekonomi

Dolarda bu iyi günlerimiz! Resmi iki toplantıda da açıkça söylemişler

Dolardaki yükselişin ne kadar süreceği merak edilirken, ABD'den dikkat çeken bir haber geldi. Kansas City Fed Başkanı Esther George, FED üyelerinin iki toplantıda da 50'şer baz puanlık faiz artışını savunduğunu söyledi. ABD Merkez Bankası'nın bu ay içerisinde faiz artırması, doların yukarı yönlü seyrini hızlandırdı

TL, dolar karşısında her geçen gün değer kaybederken, dolardaki bu yükselişin nereye kadar süreceği merak ediliyor. ABD Merkez Bankası'nın bu ay içerisinde faiz artırması, doların yukarı yönlü seyrini hızlandırdı.

İKİ TOPLANTIDA DA DİLE GETİRMİŞLER

Fed üyelerinin iki toplantıda 50’şer baz puanlık faiz artışına yönelik ısrarlı mesajlarına karşılık özellikle hisse senetleri piyasalarında yaşanan satışlar Fed’in fikir değiştirip değiştirmeyeceği sorusunu ortaya çıkarmıştı. Ancak Fed üyeleri hisse senetlerinde yaşananlardan etkilenmişe benzemiyor.

ARTIŞ TALEBİNDEN VAZGEÇMİYORLAR

Kansas City Fed Başkanı Eshter George “hisse senetleri piyasasında yaşanan zorlu haftanın bir parça Fed sıkılaşması endişelerini yansıttığını” kabul etse de yarım puanlık faiz artışlarını desteklemekten vazgeçmeyeceğini belirtti.

CNBC’ye konuşan George, Fed Başkanı Jerome Powell’ın enflasyon yüksek kaldıkça faizin artırılacağı mesajını yineledi. Son dönemde bazı yatırımcılar Fed’in piyasa dostu bir duruşa yakınsayacağını öngören “Fed put” stratejisini dile getirmişlerdi.

 

 

 

Hükümetten flaş adım! Asgari ücrete 2. zamla ilgili toplantılar başladı! Hesap kitap yapılıyor! 

 Petrolün varil fiyatı bugün ne kadar oldu? Petrolün varil fiyatı kaç dolar? İşte 20 Mayıs 2022 petrolün varil fiyatı

 Euro dolara karşı savaşıyor, şimdi 17 liranın kapısına dayandı! 20 Mayıs 2022 euroda son dakika gelişmeleri...