Ekonomi

Dolarda büyük güne 1 hafta kalan tüm dünyanın tersi tahmin! İşleri karıştıracak iddiayı ortaya attı

Man Group CEO’su Luke Ellis, FED'in beklenildiği kadar faiz artırımına gidemeyeceğini, bu durumda da doların yeteri kadar güçlenemeyeceğini savunuyor.Bu oranının baz ve üzerinde olması durumunda doların güçleneceği tahmin ediliyor

Dünya piyasaları Amerikan Merkez Bankası FED'in 3-4 Mayıs tarihleri arasında açıklayacağı faiz oranını bekliyor. Bu oranının baz ve üzerinde olması durumunda doların güçleneceği tahmin ediliyor.

TAM TERSİ TAHMİN

Man Group CEO’su Luke Ellis, dolarda tüm dünyanın tersi bir tahminde bulundu. Ellis'e göre Amerikan Merkez Bankası, 50 baz puan faiz artırımına gidemeyecek.

"CİDDİ ANLAMDA ŞÜPHELİYİM"

CEO, “FED’in gerçekten de bu yıl boyunca agresif bir şekilde faizleri acı verici seviyelere yükselteceği ihtimali konusunda ben ciddi anlamda şüpheliyim” dedi.

 

"YUKARI ÇEKECEK CESARETLE İLGİLİ BİR DURUM"

Man Group CEO’su, “Bunun anlamı, enflasyonun daha uzun süre devam etmesidir. Bu da nihai acının daha büyük olduğu anlamına gelir. Fakat asıl mesele enflasyonu durdurmak için oranları gerçekten yukarı çekecek cesarete sahip olacakları ile ilgilidir" ifadelerini kullandı.

DOLARDA GÜÇLENMEYİ GECİKTİRİYOR

Ellis'in bu sözleri de dolardaki güçlenmenim gecikeceği anlamına geliyor.