Ekonomi

Dolarda büyük şok bekleniyor Bank of America analistleri konuştu

Doların dünya piyasalarında değer kazanmasının hızlanma trendi devam ederken Bank of America analistleri oynaklığın uzun süre devam edebileceği öngörüsünde bulunurken doları yeni bir şokun beklediğini savundu.BloombergHT'de yer alan habere göre, Bank of America analistleri Adarsh Sinha ve Janice Xue, bir yıl öncesinde sürpriz ekonomik değerlerin politika yapıcıların kararlarında çok etkili olmadığı için para birimlerini çok da fazla etkilemediğini belirtti

Dünyada merkez bankalarının para politikalarında daha hızlı aksiyon alması önümüzdeki günlerde de döviz piyasaları için zorlu dönem olabileceğine işaret ediyor.

BloombergHT'de yer alan habere göre, Bank of America analistleri Adarsh Sinha ve Janice Xue, bir yıl öncesinde sürpriz ekonomik değerlerin politika yapıcıların kararlarında çok etkili olmadığı için para birimlerini çok da fazla etkilemediğini belirtti.

Ancak bunun yanında stratejistler şimdi merkez bankalarının enflasyonu durdurabilmek için faiz artırma veya ekonomik büyümeyi sekteye uğratmamak de için faiz indirme kararlarının gelen rakamlara bağlı olduğunu ifade etti.

Uzmanlar müşterileriyle dolardaki gidişata ilişkin paylaştıkları notta, "Bunun sonucunda ekonomik verilerdeki beklenmeyen hareketlerin para birimleri ile yüzde 30 pozitif bağlılaşımı var. Bu, önceki dönemlere göre ciddi bir değişim" ifadelerini kullandı.

HAREKETLİLİK DEVAM EDECEK Mİ?

Analistler, büyüme ve enflasyon ayrışma sürecine devam ettikçe dünyanın en büyük para birimlerinde oynaklığın süreceğini belirterek, "Dövizde oynaklık arttı. Bu ayrışma sürdükçe ve para birimlerinin veriye olan hassaslığı göz önüne alındığında oynaklık uzun süre daha devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.

8 AĞUSTOS GÜNCEL DÖVİZ KURU

Dolar/TL, yeni haftaya değer kazancıyla girmesinin ardından saat 10.40 itibarıyla yüzde 0,3 artışla 17,9620 liradan işlem gördü.

Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,46 primle 18,3250 liradan, sterlin/TL ise yüzde 0,50 yükselişle 21,7430 liradan satıldı.

Dolar endeksi şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 106,5 seviyesinde seyrederken, euro/dolar dengesi 0,2 yükselişle 1,0210'dan alıcı buluyor.

https://emlakkulisi.com/dolari-durdurmak-icin-ortaya-atildi-150-bin-kisiyi-milyoner-yapti/717134

https://emlakkulisi.com/iktidar-66-milyar-dolari-nerede-buhar-etti-ekonomi-dunyasi-bunu-konusuyor/716956