Ekonomi

Dolarda ne 17 ne de 18 TL! Koşup buraya bakın, bakmadan sakın sakın almayın

Dolar fiyatlarının nasıl şekilleneceği çok merak ediliyor. Analistler merak edilen konuyla ilgili detayları paylaştı. Gelin birlikte göz atalım. Yükselmeyle birlikte yatırımcılar da dolardan kar elde edip edemeyeceklerini merak etmeye başladı

Dolar fiyatlarında yeniden yükselme meydana geldi. Yükselmeyle birlikte yatırımcılar da dolardan kar elde edip edemeyeceklerini merak etmeye başladı. İşte analistler yatırımcıların aklındaki bu soru işaretleriyle ilgili çok önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte her yatırımcının bilmesi gereken o tavsiyeler... Ancak öncelikle dolarla ilgili son duruma biraz göz atalım, en sonra çok önemli tavsiyeleri görebileceksiniz.... 

Dolar/TL kuru, Aralık 2021’de 18,35 TL sınırını aşarak tüm zamanların rekorunu kırmıştı. Bu aşamadan sonra Kur Korumalı Mevduat modelinin uygulamaya alınmasıyla birlikte sert düşüş yaşayan ve 10 TL sınırına kadar gerileyen dolar kuru, ardından gelen aşamaları yükselişler ile yeniden 18 TL sınırını aştı. İstanbul Kapalıçarşı’da dolar kuru 18,2390 TL’den alınırken, 18,2410 TL’den satılıyor.

 

Küresel finans piyasalarında enerji krizi, resesyon endişeleri ve bunların yanında başta ABD olmak üzere majör merkez bankalarının parasal sıkılaştırma tedbirlerine devam edecekleri beklentileri ile negatif seyir görülmeye devam ediyor. Dünya genelinde açıklanan ekonomik veriler ve enerji krizi konusunda yaşanan gelişmeler, piyasalara yön vermeye devam ediyor. Dün ABD’de açıklanan verilere göre Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) hizmet endeksi, Ağustos ayında aylık bazda %0,2 puan artışla 56,9 seviyesine, yani 4 ayın en yüksek noktasına ulaştı.

DOLAR YIL SONU 19 VE 20 ARASI GÖRÜLÜYOR

Analistler doların yıl sonu rakamı için 19 TL ve üzeri bir rakamı işaret ediyor. Yani şu anda dolar alacak vatandaşlar çok yüksek bir rakamdan dolar alacaklar. Paralarını korumak için doğru bir yöntem ancak kar elde etmek için henüz çok doğru bir yöntem değil. Çünkü şu anda dolar alanların yıl sonuna doğru paralarını ancak 0.30 ile 1 lira arasında katlayabilecek. Bu para bana yeter diyenler mutlaka dolar almalı ancak benim gözüm yüksekte diyenlerin yatırım için biraz daha beklemesi gerekecek. 

ŞOK Markette fiyatlar yarıya indi! Gören ŞOK'a girecek! İşte 8 Eylül 2022 fiyat listesi...

Alya Merkezefendi nerede? Alya Merkezefendi fiyat listesi!

Flaş haber... Altının gerçek fiyatı şimdi açıklandı! Görenlerin aklı çıktı