Ekonomi

Dolarda olacaklar önceden açıklandı! Görenin ağzı tam bir karış açık kaldı! Hemen bakın, sonra pişman olmayın!

Birçok ekonomist, sıklıkla tartışmalı olan dolar kuru hakkında açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Ünlü ekonomist Remzi Özdemir, dolar kuru dalgalanmalarının etkilerini eleştirdi.  18

Uzmanlar, uzun süredir istikrarsız grafikler çizen dolar kuru hakkında açıklamalar yapmaya  devam ediyor.  18.50 ile 18.60 arasında sabitlenen dolar kuruna ilişkin kritik açıklamalar yatırımcılar tarafından büyük ilgi görüyor. Yatırımcı endişeleri, yıl sona ererken artıyor. Açıklama, doların 18.50 ile 18.60 arasında sürekli takılıp kalmasına fikkay çekiliyor. Durgun dolar kuru, KKM hesapları için önemli bir risk oluşturuyor. Ünlü ekonomist Remzi Özdemir, bu durum ışığında dolar kurunu eleştiriyor.

KKM hesapları ilgili önemli açıklamalarda bulunan Remzi Özdemir, yatırımcıları uyardı. Tanınmış bir ekonomist, doların önemli ölçüde durduğunu söyleyerek doların kontrollü rallisine ilişkin birçok açıklama yaptığını vurguladı. Doların 18.50 ve 18.60 seviyelerinde kalmasının ana nedenlerinden birinin kur korumalı tasarruf hesapları olduğunu açıkladı.  Ünlü ekonomist Remzi Özdemir`in iki formül üzerinde durduğu sözü gündem oldu. Dolar kurunun kontrollü bir şekilde değer kazanmasına izin verildiğini vurguladı.

DOLAR KURU NE OLACAK?

Dolar kurundaki dalgalanmalardan endişe duyan yatırımcılar, çeşitli yerleri araştırmaya başladı. En çok araştırılan sorulardan birisi olan "Dolar kuru düşer mi?" sorusuna Remzi Özdemir'den yanıt geldi.  Ünlü ekonomist Remzi Özdemir, "Dolar kuru acaba düşer mi diye endişe edenler var. Dolar kurunda düşüş diye bir ihtimal yok. Seçime kadar dolar kurunda kademeli bir yükselişe izin verecekler. KKM hesapları çözülürse dolar kurunu zaten tutamazlar. Bu açıdan Merkez Bankası faiz indirmiş veya indirmemiş herhangi bir önemi yok" dedi.

Önümüzdeki günlerde dolar kurunun nasıl yükseleceğini de tahmin etti. Remzi Özdemir dolar kuru tahminlerine ilişkin açıklama yaptı. "Dolar kurunun bir adil değeri var. Şu anda dolar kurunun adil değerinin 18,60 TL olmadığını herkes biliyor. Şu anda adil değer dolar kurunda 22 TL’dir. Seçimden sonra kim iktidara gelirse gelsin büyük bir kırılmaya uğrayacağını göreceğiz. Büyük bir devalüasyon bizi bekliyor.” dedi.

İslam Memiş'ten flaş açıklama! Merkez Bankası açıklamasını önceden duyurdu!
SPK Başkanı'ndan borsaya gelen yeni yatırımcılara önemli tavsiye
Bakanlık açıkladı! Vergi süreleri değişti! İşte detaylar!
2022 ÖTV matrahı ne kadar? Matrah ne demek?