26 / 06 / 2024

'Dolarda paramız eriyor' diyenlere ekonomist Selçuk Geçer'den yanıt: Dolar en iyi ihtimalle 70 TL olacak!

'Dolarda paramız eriyor' diyenlere ekonomist Selçuk Geçer'den yanıt: Dolar en iyi ihtimalle 70 TL olacak!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, 'Dolar en iyi ihtimalle 70 TL olacak' diyerek, faize mi dolara mı yatırım yapmalı ikilemine ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte ekonomistin çarpıcı açıklaması...



Yatırımcılar, elinde dolar olanlar ve dolar alacaklar, dolar/TL kurunun nasıl seyredeceğini merakla araştırıyor. Dolar yorumları ile piyasada adından sıkça söz ettiren Ekonomist Selçuk Geçer, konuyla ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. 

Selçuk Geçer, 'faiz gerçekten altın ve dolar karşısında daha büyük bir getiri mi getiriyor?' sorusunu gündeme getirdi ve 'yanıtı matematik veriyor' diyerek bir hesaplama yaptı. 

 Dolarda paramız eriyor diyenlere ekonomist Selçuk Geçer den yanıt: Dolar en iyi ihtimalle 70 TL olacak!

DOLARIN ŞU ANKİ DEĞERİ 50 TL

Yeniçağ'da yer alan habere göre; Ekonomist Selçuk Geçer, doların şu anki seviyesinde kalmaması durumunda elindeki parayı TL cinsinden faize yatıranların zor duruma düşeceğine dikkat çekti. Geçer, "Sen büyük bankalar gibi girip çıkış yapamazsan elinde patlayıverir o Türk lirası... Neye uğradığınızı şaşırırsınız. Yüzde 63'lük getiri kazanacağım derken yüzde 80 oranında paran eriyiverir" ifadelerini kullandı.

Selçuk Geçer, söz konusu açıklamasında doların bugün gerçek değerinin 50 Türk Lirası olduğuna da dikkat çekti. Geçer enflasyonun ise kümülatif olarak bu rakamın yukarı gitmesini desteklediğini vurguladı. 

"TÜİK'in her ne kadar seneye enflasonun yüzde 30, 20, 40 olacağını söylese de enflasyon yükselmeyi sürdürecek" diye konuşan Geçer, gelecek sene yüzde 70 olan enflasyonun üzerine yüzde 20-30 oranında bir rakamın konulacağının altını çizdi.

 Dolarda paramız eriyor diyenlere ekonomist Selçuk Geçer den yanıt: Dolar en iyi ihtimalle 70 TL olacak!

DOLAR EN İYİ İHTİMALLE 70-80 TL OLUR

Selçuk Geçer, kümülatif olarak bakıldığında bunun seneye fiyatlarda yüzde 100 oranında yükselişlerin yaşanacağını dile getirdi ve bunun da bugün gerçek değeri 50 lira olan doların en iyi ihtimalle 70 ile 80 lira arasında bir yere gelmesi anlamına geldiğine vurgu yaptı. 

Selçuk Geçer, söz konusu açıklamasında "Merkez Bankası faizi sabit tuttu. Yüzde 50 seviyesinde. Peki Türkiye'deki enflasyon yüzde 69.80. Yüzde 70'in karşılığında sağlanan yüzde 50'lilik faiz ne getirisi var insanlara? Yüzde 20 oranında paranızın kaybettiğiniz anlamını taşır" ifadelerini kullandı. 

"Dolarda duran paramız daha da eriyor" diyen vatandaşlara da yanıt veren Geçer, ekranlarda görülen 32 TL'lik doların gerçek değerinin 50 TL olduğunun altını çizdi. 

"Yarın üzerine binecek kümülatif enflasyonla doların değeri 60 - 70 TL'lere ulaşacak. Siz ekranda baskılarsınız baskılarsınız sonra bir yerde bir kopar 70 TL'lerde de tutamazsınız doları. 100 TL'yi aşar" bilgilerini veren Geçer, bu durumda döviz olarak borçlanan şirketlerin batacağına, Türk Lirası'nda kalanların da tüm birikimini kaybedeceğine dikkat çekti. 

Mevduat faizleri geriliyor! 1 milyon TL'nin 32 günlük getirisi ne kadar oldu? İşte son dakika banka banka o oranlar!

Borsada bu hafta temettü dağıtacak 12 şirket! İşte 27-31 Mayıs 2024 temettü listesi!

Ev sahipleri tepkili: Kira tespit davası için verilen tahmini bitiş süresi 555 gün! 


Geri Dön