Altın & Dolar

Dolarda son durum ne? Euro şu an ne kadar? 11 Haziran Pazar dolar ne kadar oldu? Güncel dolar alış, satış fiyatı!

Dolar 11 Haziran Pazar günü kaç TL oldu? Dolardaki durum nedir? Dolar bugün yükseldi mi? İşte 11 Haziran Pazar dolar kuru…Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlanması ile yükselişe yaşayan döviz kurunda her gün yeni bir rekor yaşıyor

Dolar bugün kaç TL oldu? Piyasalardaki durum ne? Piyasaların kapalı olduğu haftanın yedinci gününde dolar 23,38 TL'den satılıyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlanması ile yükselişe yaşayan döviz kurunda her gün yeni bir rekor yaşıyor.

İşte diğer detaylar...

DOLAR BUGÜN NE KADAR? 11 HAZİRAN PAZAR DOLAR KAÇ TL OLDU?

Dolar, 28 Mayıs tarihinden sonra hızlı bir yükseliş içine girdi. Dolar bugün alış fiyatı, 23,38. üzerinden işlem görürken, satış fiyatı olarak da 23,39 üzerinden işle görüyor.

Dolar/TL, 14 Mayıs tarihinde yapılan ilk tur seçimlerinden önce 19.57 iken, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun gerçekleştiği 28 Mayıs tarihinden önce de 19.97 seviyesinde bulunuyordu.

Peki 11 Haziran 2023 euro ve sterlin kaç TL? İşte euro ve sterlin yükseldi mi?

11 HAZİRAN PAZAR EURO VE STERLİN NE KADAR? 

Dolar ile aynı anlarda Euro da 25,10 seviyelerinde bulunuyor. Son işlem günün25,73’ü görerek tarihi zirveyi zorlamıştı.

TL’DE ADIM ADIM SERBESTLİK!

İşlemciler döviz kamunun yön belirleyici olduğu bir yapıdan daha serbest bir yapıya hafta boyunca bir geçiş dönemi içinde olduğunu vurguladılar.

Bu dönem içinde döviz piyasasında Pazartesi Salı Perşembe ve bugün farklı bir yapı, Çarşamba günü de farklı bir yapı oluştu. Kamu belirleyiciliğinde önemli rol oynayan protokoller Çarşamba günü hiç kullanılmazken bu piyasada sınırlı dahi olsa endişe meydana gelerek, CDS’e etki etti. Seçim sonrası normalleşme beklentileriyle 200 baz puan gerileme ile birlikte CDS tepkiyle 30 baz puana kadar yükseldi.

KURLAR NİYE ARTIYOR?

Kurlarda neden artış olduğu ısrarla soruluyor. Bu konuda Reuters’a değerlendirmede bulunan bankacılar da kurlardaki yükselişi serbest piyasada belirlenen şartlara göre geri dönüş olarak adlandırdılar. Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce Merkez Bankası’nın dolar/TL kurunu baskılamak için ise kamu bankaları vasıtasıyla piyasaya müdahale ettiği şeklinde yorumlandı.

9 Haziran 2023 altın fiyatları! Gram altın, çeyrek altın bugün ne kadar? cumhuriyet altını kaç TL?

Dolar güne nasıl başladı? 8 Haziran Perşembe dolar kaç TL? Euro yükseldi mi, düştü mü?

8 Haziran 2023 altın fiyatları! Gram altın, cumhuriyet altını ne kadar? Çeyrek altın kaç TL oldu?