Ekonomi

Dolarda ürküten 2027 tahmini! Analistler elleri titreyerek hazırladıkları raporu paylaştılar

Amerika piyasalarını değerlendiren analistler, yatırımcıların 2027 enflasyon beklentilerinin yüzde 2,6'ya yükseldiğini açıkladı. Bu dolardaki dalgalı seyrin daha fazla süreceğine işaret ediyor. Amerika'da enflasyonun tarihi zirveyi görmesinin ardından yeni tahminler ortaya atılmaya devam ediyor

Türkiye'de dolarda yaşanan dengesizlik iç piyasalardan olduğu kadar Amerikan piyasalarından da kaynaklanıyor. Amerika'da enflasyonun tarihi zirveyi görmesinin ardından yeni tahminler ortaya atılmaya devam ediyor.

ÜRKÜTEN 2027 TAHMİNİ

Analistler, Fed'in enflasyon konusunda dikkate aldığı en önemli göstergelerden biri olan 5 yıllık enflasyon beklentilerinin 2014'ten bu yana en yüksek seviyeye çıktığını bildirdi.

Yatırımcıların 2027 enflasyon beklentilerinin yüzde 2,6'ya kadar yükseldiğini aktaran analistler, söz konusu yükselişin halihazırda oldukça şahin bir duruş sergileyen Fed'e rağmen gerçekleşmesinin yatırımcıları daha da tedirgin etmeye başladığını ifade etti.

DOLARDA DALGALI SEYİR DEVAM EDECEK

Analistler tarafından hazırlanan bu rapor, dolardaki dalgalı seyrin de devam edeceği anlamı taşıyor. Bu nedenle dolara yatırım yapacak vatandaşların bu şartları da göz önüne alması gerektiği belirtildi.

IMF'den şok dolar raporu! Yeni dalgaya hazır olun diyerek uyardı 

Elinde doları olan oraya koştu! Merkez Bankası resmen açıkladı 

Dolar almam diyen piyasaların ünlü ismi İslam Memiş, yatırımcıları uyardı!