Kent Haberleri

Dolardaki endişelerin azalması altın fiyatlarını düşürdü!

ABD piyasalarında ABD devletinin ve FDIC'ın attığı adımlarla Silikon Vadisi krizi azalırken, döviz piyasaları da sakin hal aldı. Endişelerin azalmasıyla dolar yeniden güçlenmeye çalışırken altın fiyatları geriledi. Bugün dolar/TL 18

Dün açıklanan ABD enflasyonun beklentiler doğrultusunda gelişmesiyle, küresel piyasalar ve dolar sakin bir hal aldı. Bugün dolar/TL 18.97 TL'den başlarken, euro/TL 20.38 TL oldu.
ABD piyasalarında ABD devletinin ve FDIC'ın attığı adımların etkisiyle Silikon Vadisi krizi sona ererken, döviz piyasaları sakinleşti, altın fiyatları geriledi.

DOLAR ENDEKSİNDEKİ DÜŞÜŞ SONA ERDİ!

Silikon Vadisi'ndei krize Fed ve FDIC'ın duruma el koyduklarını açıklaması ve enflasyonun beklentiler doğrultusunda gelmesi endişe uyandıracak verilerin ortaya çıkmamasıyla dolar endeksindeki düşüş sona erdi. Gece 103.097 seviyesine kadar gerileyen  endeks 103.263'e kadar yükseldi.

ABD ENFLASYON RAKAMLARI BELLİ OLDU!

ABD enflasyon rakamları Şubat ayında aylık yüzde 0.4, yıllık yüzde 6 olarak kaydedildi.

Bu gelişmelerden sonra piyasalar önümüzdeki hafta gerçekleşecek toplantıda Fed'in yüzde 0.25 puan artırım yapmasını öngörüyor.

Türkiye'de ise pazartesi günü cari açık rakamları açıklandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın verilerine göre, Ocak ayında cari açık 9.85 milyar olarak gerçekleşti. 

Yıllıklandırılmış cari açık ise 51.7 milyar dolar olarak kaydildi. Anketlere göre 10 milyar dolarlık açık bekleniyordu. Altın hariç cari işlemler hesabı Ocak ayında 5,05 milyar dolar açık verdi. Enerji hariç cari işlemler hesabı ise Ocak ayında 2,19 milyar dolar açık verdi.

ALTIN FİYATLARI GERİLEDİ!

Küresel piyasalarda Silikon Vadisi Bankası'na dair endişelerin sona ermesiyle küresel borsalar tekrar güç kazandı ve dolar yeniden güçlenmeye çalışırken, altın fiyatları da yönünü aşağıya çevirdi.

Dolar endeksindeki yukarı yönlü hamleler devam ediyor. Bu gelişmeler altın fiyatlarının düşmesine neden oldu.

SON DAKİKA ALTIN FİYATLARI!

Son dakika altın fiyatları milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Altın fiyatları dünkü yükselişinin ardından bugün aşağı yönlü hareket ediyor. Altının ons fiyatı bugün 1888 dolar olurken gram altın 1175 TL, çeyrek altın fiyatı 1921 TL, yarım altın fiyatı 3842 TL, tam altın fiyatı 7653 TL, Ata altın fiyatı 7848 TL, Atabeşli altın fiyatı 39,108 TL seviyesinden satılıyor.

Altına yeni kural getirildi! İlk kez açıklandı! Kenarda gram altın, reşat altın ve hamit altını olanlar acil baksın! 

Altının freni o tarihte patlayacak! Durmadan yükselecek! O güne kadar altın almayan çok pişman olacak

'Gram altın için bir şans daha var' diyen Altının Piri İslam Memiş gram altının geleceği en yüksek rakamı açıkladı

'Gram altın için bir şans daha var' diyen Altının Piri İslam Memiş gram altının geleceği en yüksek rakamı açıkladı