18 / 10 / 2024

Dolardan kaçış başladı! Dolar hesaplarında 6 ay sonra bir ilk! Bugün dolar/TL ne kadar oldu?

Dolardan kaçış başladı! Dolar hesaplarında 6 ay sonra bir ilk! Bugün dolar/TL ne kadar oldu?

Türk lirasında yüksek getiri ve dolarda sabit görünüm, dövizden kaçışı hızlandırdı. Peki dolar/TL bugün ne kadar oldu? Güncel dolar kuru kaç lira? 1 dolar kaç TL? Son dakika dolar/TL kuru...




Dolar kurundaki sabit seyir yatırımcıların dolardan kaçmasına neden oldu. Milyonlarca kişi altın ve konuta yönelmeye başladı. 

KKM'DE 20 MİLYAR TL'LİK GERİLEME OLDU!

Geçtiğimiz hafta yurtiçi yerleşiklerin döviz tevdiat hesapları 3,3 milyar dolar geriledi ve 166,5 milyar dolar oldu. En son 6 ay önce haftalık bazda bu miktarda yüklü bir döviz satışı olmuştu. Bu arada KKM’den de çıkışlar sürerken, geçen hafta 20 milyar liralık gerileme daha kaydedildi.

MERKEZ BANKASI KARARI TL BEKLENTİSİNİ DESTEKLEDİ

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; Merkez Bankasının merakla beklenen faiz kararı dün açıklandı. Eylülde tahminleri aşarak yüksek gelen enflasyonun ardından, merkez bankası da öngörülere paralel olarak politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu. TCMB’nin karar metninde yer alan “sıkı para politikasının devam edeceğine” yönelik ifadeler, “değerli TL” beklentilerini de destekledi.

Dolardan kaçış başladı! Dolar hesaplarında 6 ay sonra bir ilk! Bugün dolar/TL ne kadar oldu?

ŞİRKETLER DÖVİZ SATMAYA BAŞLADI

Ekim ayının ilk yarısı geride kalırken doların primsiz seyrini sürdürmesi, döviz hesaplarında çözülmeyi de hızlandırdı. TCMB tarafından açıklanan verilere göre 11 Ekim ile biten haftada yurt içi yerleşiklerin döviz tevdiat hesaplarında (DTH) 3 milyar 306 milyon dolarlık gerileme yaşandı. Bu yüklü döviz satışının 2 milyar 959 milyon doları, tüzel kişilerden (şirketlerden) geldi. 

DÖVİZ HESAPLARININ BÜYÜKLÜĞÜ 166 MİLYAR 506 MİLYON DOLARA GERİLEDİ

Son verilere göre yurtiçi yerleşiklerin döviz hesaplarının büyüklüğü 166 milyar 506 milyon dolara kadar geriledi. Veriler iki önemli gelişmeye işaret etti.

1-Döviz hesaplarının büyüklüğü son 10 haftanın en düşük seviyesine kadar geriledi. En son 2 Ağustos ile biten haftada DTH’ların büyüklüğü 165,47 milyar dolar seviyesinde bulunuyordu.

2-Geçen hafta gerçekleşen 3,3 milyar dolarlık satış, aynı zamanda son 6 ayın da en hızlı çözülmesine işaret etti.  Son olarak 26 Nisan-3 Mayıs haftasında 3,42 milyar dolarlık döviz satışı gerçekleşmişti.

DOLAR/TL BUGÜN NE KADAR OLDU? 18 EKİM 2024 DÖVİZ KURLARI

Dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Dolar/TL kuru 34,13 liradan alınıp, 34,196 liradan satılıyor. Euro/TL kuru alış fiyatı 37,013 lira, satış fiyatı ise 37,141 liradan değerleniyor. Euro dolar paritesi 1,0862 seviyesinde değerleniyor.

Elimizdeki altınları bozduralım mı, bekleyelim mi? İslam Memiş'ten net açıklama geldi!

Gümüş gümbür gümbür geliyor! Bir sene içinde gümüş 45 dolar olacak!

Altında tarihi rekor! Kapalıçarşı'da gram altın fiyatı 3.123 TL! Ons altın 3.111 dolar! Yatırımcılara müjde!

Geri Dön