Ekonomi

Dolardan sonra Euro'da da bomba gelişme

Dolardaki faiz artırma endişesinin ardından Euro'da da aynı gelişmeler yaşanıyor. Herkes Avrupa Merkez Bankası tarafından verilecek olası faiz artırma kararına odaklandı. AMB'nin açıklayacağı faiz kararı da euronun gidişinde büyük etkiye neden olacak

Amerikan Merkez Bankası'nın 26-27 Temmuz tarihlerinde açıklayacağı faiz kararının yanı sıra bir diğer yandan gözler Avrupa Merkez Bankası tarafından açıklanacak faiz kararına çevrildi. AMB'nin açıklayacağı faiz kararı da euronun gidişinde büyük etkiye neden olacak. 

Wall Street endeksleri Çarşamba gününü yükselişle tamamladı. S&P 500 yüzde 0,59 ile yaklaşık iki haftanın ardından ilk kez aralıksız iki gün yükseldi. Nasdaq 100 ise yüzde 1,55 yükselişle pozitif ayrıştı.
 

İkinci çeyrek bilançosunu açıklayan Tesla’nın hisse başına karı beklentileri aştı ve şirket tarihindeki en yüksek araç üretim ayını geride bıraktı. Buna karşın araç teslimat büyüme hedefinin muhafazakar bulunması ile şirketin hisseleri kazançlarını geri verdi.

Tesla’nın Bitcoin’lerinin yüzde 75’ini sattığını duyurmasının ardından ise Bitcoin ve Coinbase benzeri hisseler düşüş kaydetti.

Öte yandan Microsoft çok sayıda yeni açık pozisyon ilanını kaldıracağını açıklarken, Ford 8 bine yakın kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor.
 


İtalya’da hükümetin çökmesi beklentisinin de etkisi ile Avrupa vadelileri genel olarak ekside. Bir ara dolara karşı yüzde 0,7 düşen euro daha sonra kayıplarının geri verdi; Euro/Dolar bu sabah yüzde 0,4 yükselişle 1,02 seviyesinde.

Altın resmen dibi gördü! Fiyatları gören şok oldu! 1 gram bile altını olanlar dikkat! 

Yurt dışında yaşamak isteyenlere müjde! 27 bin liraya Türk işçi aranıyor

ŞOK Markete elektrikli Scooter geliyor! 6 taksit imkanı sakın kaçırmayın! İşte Temmuz 2022 fiyat listesi