Ekonomi

Doları adım adım bilen ekonomist Selçuk Geçer doların ne zaman patlayacağını açıkladı! Türkiye'den herkes kaçar

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, hükümetin yeni bir proje içine girebileceğini söyleyip, dolar için yıl sonu tahminini açıkladı. İşte detaylar...16 TL’lerde sabitlik yaşayan doları merak eden vatandaşlar AK Parti hükümetinden Kur Korumalı Mevduat tarzı bir adım gelir mi diye bekliyor

Yaklaşık beş ay boyunca 14 TL’lerde sabit duran dolar, geçtiğimiz ay hareketlilik yaşayarak 17 TL’leri gördü. 16 TL’lerde sabitlik yaşayan doları merak eden vatandaşlar AK Parti hükümetinden Kur Korumalı Mevduat tarzı bir adım gelir mi diye bekliyor. Tahminleri ile yatırımcıların uğrak adresi olan Selçuk Geçer ise yıl sonu dolar tahminini açıklarken hükümetin yeni bir fon hazırlığında olabileceğini söyledi.

Geçer, böyle bir sistem oluşturulsa bile onların önce düşüş yaşayıp ardından 30 TL’lere kadar yaklaşacağını söylerken, "Sayın cumhurbaşkanının ve Sayın Nebati'nin konuşmaları bize gösteriyor ki kuru buralarda tutamayacaklar. Ben, kurun bugünkü 16 liralık seviyesinin taban seviye olduğunu düşünüyorum. Yani 20 aralık öncesindeki 10 lira ile neredeyse eş değer olduğunu düşünüyorum ve önümüzdeki dönemde bu 16 TL'nin 23, 24 liralara, 25 liralara gitmesini bekliyorum. Sayın Erdoğan ya da Sayın Bakan veya Merkez Bankası Başkanı'nın söylemleriyle daha da tetiklenirse 15-20 gün içinde 25, 26 lira seviyelerini görürsek anlayın ki yeni bir fon geliyor olabilir" şeklinde konuştu.

Piyasa Kahini İslam Memiş bu kez doların kaç liraya düşeceğini açıkladı! Dolar almayı düşünenler dikkat

Dolardaki ateşi düşürmek için Merkez Bankası’nın yeni formülü ortaya çıktı! Perde arkasını Tuna Kaya açıkladı

Piyasa Kahini İslam Memiş bir ihtimal daha var diyerek dolar ve gram altın için yeni tahminini açıkladı